RED HOT CHILI PEPPERS – V OKTÓBRI SA VRÁTIA NA SCÉNU

Pred pár dňami sme už pridávali novinku o návrate Red Hot Chili Peppers v októbri. Taktiež táto správa sa dostala aj na mnoho iných internetových stránok, takže ponúkame Vám aj iné znenie novinky.

Legendárna kalifornská formácia Red Hot Chili Peppers sa po dva roky trvajúcej prestávke vracia na hudobnú scénu. Bubeník Chad Smith uviedol v rozhovore pre magazín Billboard, že skupina by mala v októbri začať pracovať na nových skladbách. Losangeleská štvorica však ešte nemá jasno v tom, kto bude ich desiaty štúdiový album produkovať. „To je náš plán. V septembri to budú dva roky, odkedy sme si dali prestávku, a tak si myslím, že sme na návrat pripravení,“ povedal 47-ročný Smith, ktorý medzitým pôsobil v superskupine Chickenfoot. Podľa neho bude Red Hot Chili Peppers stačiť krátky čas na to, aby sa dostali do zabehnutých koľají. „Budeme improvizovať, jamovať a skladby postupne prídu. Vždy sme to tak robievali a preto nevidím dôvod, prečo by sme to teraz mali meniť,“ dodal Smith.

Zatiaľ poslednou štúdiovou nahrávkou kapely je dvojalbum Stadium Arcadium (2006), ktorý sa v máji 2006 dostal na prvé miesto v rebríčku v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Kanade, Japonsku, Francúzsku, Nemecku a ďalších krajinách. Prestížny magazín Rolling Stone ho označil ako najlepší album v histórii skupiny a zároveň druhú najlepšiu nahrávku vôbec vydanú v roku 2006. Vyšla z neho pätica singlov – Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump.

Zdroj:http://www.supermusic.sk/sprava.php?id=159533 a na mnoho iných weboch, stačí do googleu napísať Red Hot Chili Peppers sa opäť vrátia na scénu.

error20