ČO ROBÍ JOHN PO ODCHODE Z KAPELY ?

Niekedy začiatkom tohto roka sa dostal do povedomia dokument „The Heart Is a Drum Machine“- http://www.imdb.com/title/tt1198130/. Snaží sa odpovedať na otázku: „Čo je to hudba?“. To ale samozrejme nikoho nezaujíma a preto tvorcovia pridali ako bonus k dokumentu 45 minútové interview s Johnom. Pohľad na to ako Frusciante nervózne kokce a filozofuje uprostred nejakého bambusového lesíka o živote a hudbe by vám určite nemal ujsť.
V máji sa na internete objavil inštrumentálny album „Omar Rodriguez Lopez & John Frusciante“. Ak chcete počuť ako si rozumejú gitary týchto dvoch stačí kliknúť presne tu > http://omardigital.rodriguezlopezproductions.com/album/omar-rodriguez-lopez-john-frusciante. Omara by ste mali poznať hlavne z kapely The Mars Volta. Ak ju nepoznáte mali by ste sa hlboko hanbiť, lebo jej členom je aj Frusciante a kde tu si zabasoval aj Flea.
Chvíľu potom sa narodilo aj druhé dieťa spolupráce Lopez & Frusciante – Sepulcros De Miel. Tieto „Hrobky medu“ si taktiež môžete stiahnuť zadarmo > http://omardigital.rodriguezlopezproductions.com/album/sepulcros-de-miel.
V júni britský hudobný Q magazín publikoval rebríček „the druggiest albums ever“, teda kto mal najviac púdru na nose a štípancov od komárov na predlaktí pri nahrávaní albumu. Johnov Smile From The Streets You Hold skončil na 14 tom mieste z 25 tich. Ťažko si predstaviť čo ho mohlo predbehnúť..
Tento rebríčkový rok sa však rebríčkoval aj pred tým a John skromne zakotvil na prvom mieste v rebríčku BBC 6 Music ako najlepší gitarista za posledných 30 rokov a na 42 mieste v rebríčku Gibson.com – http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/Features/gibson-reveals-0528/ medzi najlepšími gitaristami všetkých čias.
Ak máte dobrú ingliš vypočujte krátke interview s Johnom od TheGuitarShow – http://theguitarshow.com/interview-johnfrusciante2.html na tému nahrávania pesničiek „Death of Martian“ a „Warlocks“.
Na august je ohlásený prvý štúdiový album prinajmenšom veľmi experimentálneho Johnovho vedľajšieho projektu Swahili Blonde. Bude sa volať „Man Meat“. Tu je namieste povedať, že Frusciante nie je stálym členom kapely. Swahili má vonku už dva single „Elixor Fixor“ a „Dr. Teeth“. Swahili mali nedávno v LA párty, z ktorej sa zachovali nejaké videá a fotografie.

Články spracoval Jean Antoine Bruit. (Team redhotchilipeppers.sk)

Zdroj:http://www.invisible-movement.net

error20