Flea: Šťastný Nový rok pre každého

Pred niekoľkými hodinami bas gitarista Flea oznamuje všetkým: „Šťastný Nový rok každému. Ešte nie je neskoro pomôcť v tomto roku„.

Flea sa snaží aj ku koncu roku podporiť jeho Silverlake konzervatórium zbierkou.

Silverlake konzervatórium je nezisková hudobná škola, ktorá sa nachádza v Los Angeles a jej cieľom je učiť deti hrať na hudobné nástroje. Bas gitarista Flea založil túto neziskovú školu v roku 2001, so svojím priateľom z detstva – Keith Barry, ktorý vyučuje a pracuje aj ako dekan kozervatória. Tí dvaja boli spolu v kapele na strednej a vysokej škole.

Okolo doby Californication – Red Hot Chili Peppers turné, Flea šiel na basketbalový zápas a náhodou si sadol vedľa ženy, ktorá sa predstavila ako učiteľka hudby na jeho rodnej škole L.A Fairfax High.
Pozvala ho na návštevu.
“Išiel som tam, bolo to práve neúrodné. Žiadne financie, žiadne nástroje nič. Cítil som sa prázdny vnútri. Vtedy som si myslel “budem musieť začať hudobnú školu – neziskovú hudobnú školu.” Každý kto chce ísť, môže ísť. Bol som šťastný že cesta, toto miesto je úspešné – prekvitá.”
Po úvodnej investícií niekoľko sto tisíce dolárov z vlastného Fleovho vrecka, dvere Silverlake konzervatória boli otvorené pre verejnosť.
Zdroj: http://www.crowdrise.com/flea a staršia novinka z nášho webu.

error20