Frontman kapely Gang Of Four – ako im Red Hot Chili Peppers ukradli zvuk

Internetová stránka Metro.co.uk uverejnila rozhovor s Andy Gillom – lídrom kapely Gang of Four, v ktorom sa zmieňuje aj o Red Hot Chili Peppers.

Andy Gill: „Veľké nahrávacie spoločnosti vás zoderú, pokým nie ste Coldplay alebo U2“

Frontman kapely Gang Of Four Andy Gill rozpráva o ich prvom albume spred 16 rokov a ako im Red Hot Chili Peppers ukradli zvuk.

Bude to znova ďalších 16 rokov, pokým vyjde ďalší album Gang Of Four?
Dúfam že nie. Prichádzajú rôzne nápady na pesničky, ale nemám čas s nimi nič robiť. Je to všetko super robiť na albume, ale pokým nemáš v poriadku obchodnú záležitosť, môžeš sa o to prestať zaujímať. Pred 20 rokmi si iba dal kazetu EMI a oni spravili všetko, dnes to ale už nechceš robiť lebo nahrávacie spoločnosti ťa zoderú, nedostaneš ani cent, pokiaľ nie si Coldplay alebo U2.

Čo si myslíš keď znova počuješ ďalšiu kapelu, ktorá vyzerá že kopíruje váš zvuk?
Už som na to zvyknutý. Red Hot Chili Peppers očividne spravili kariéru na Gang Of Four a priznali by to. Gitara na ich singly Can’t Stop je presne z jednej z našich prvých pesničiek a keď som ju počul, pomyslel som si: ‚Toto už zachádza priďaleko‘. Narazil som na ich basgitaristu Fleaho pár rokov dozadu na jednom večierku a povedal: ‚Andy, ja proste nechápem prečo si sa s nami nikdy nesúdil‘.

Ale neprodukoval si ich prvý album?
To bol legendárny album. Jeden z členov kapely spravil kôpku h…. v krabici od pizze a položil ju do stredu mixpultu. Inžinier doslova kričiac utekal zo štúdia. Posledný raz čo som ho videl, utekal po Sunset Boulevard.

error20