Rozhovor s Fleaom – nový album pochádza z jeho hrania na klavíri!

V najnovšom rozhovore pre ATC bas gitarista Flea hovorí o histórií kapely, novej oficiálnej knihe, o nadšení robiť nový Red Hot Chili Peppers album. Prekvapivo Flea hovorí, že najviac písaný obsah na nový album pochádza z jeho hrania na klavíri! A najlepšie na tom je, Flea na konci rozhovoru hrá na klavír.

Pred viac ako 25. rokmi boli spolu, Red Hot Chili Peppers prežili drogovú závislosť, predávkovanie a niekedy nestálu hudobnú scénu. Podarilo sa im nahrať deväť albumov, vrátane víťazstva na odovzdávaní cien Grammy z albumom Blood Sugar Sex Magik a Stadium Arcadium.

Ich prvá oficiálna kniha The Red Hot Chili Peppers: An Oral/Visual History je vnútorný pohľad na ich ceste.

Michael Balzary nie je úplne istý ako jeho prezývka: Flea vznikla. Pôvod z jeho dlhoročným „menom“ má na svedomí Anthony Kiedis, alebo Hillel Slovak, ale rozhodne sa hodí. „Vždy som poskakoval“ hovorí, „a som malý chlapec“. Na strednej škole Flea začal hrať na trúbku, kde spoznal Hillela Slovaka, ktorý hral na gitare v rockovej kapele. „Keby nebolo jeho, nikdy by som nehral na basu, nikdy by neboli Chili Peppers. Viac než kamarát, on bol brat, priateľ“. Hillel, Kiedis a Flea sa občas na koncertoch vyzliekali. Flea hovorí, že to všetko vznikol ako vtip medzi spolubývajúcimi a potom to všetko bolo vonku. Kapela sa po celú dobu neflákala, hoci z deviatich album vyniká len pár. „Cítim sa ako pri Californication, zachytáva nás ako kapelu“. Podľa Fleaho najnovšie album Stadium Arcadium zahŕňa celú históriu kapely. Koniec koncov, všetok čas čo sú spolu, majú úspech, Flea hovorí, že stále miluje počuť jeho kapelu hrať v rádiu, obzvlášť keď je v aute. „Zaujímalo by ma, či ten chlap vedľa mňa to počuje“.

Chili Peppers budú mať nové piesne v rádiu už čoskoro, nahrávajú teraz a kapela nevykazuje žiadne známky spomaľovania. „Milujeme hudbu“ hovorí Flea. „Sme ochotní sa dať do práce a venovať tomu čas“.

Flea v rozhovore ešte spomenul „Začal som hrať na klavíri pre tento album. Je to prvý krát, viete, takmer všetky moje príspevky pochádzajú z klavíru, čo je nová vec pre mňa a nový pocit, nový zvuk pre kapelu“.

Zdroj: http://www.npr.org/2011/01/15/132945309/the-red-hot-chili-peppers-blood-sugar-sex-and-magic?ps=cprs

Vypočutie rozhovoru: http://www.npr.org/player/v2/mediaPlayer.html?action=1&t=1&islist=false&id=132945309&m=132964345 – Flea na konci rozhovoru hrá na klavír.

error20