Chad Smith o novom albume I’m With You, energii a znovuzrodení

„Máme trochu zo všetkého, pretože je to to, čo milujeme“ vyhlásil bubeník Red Hot Chili Peppers o nastávajúcom desiatom štúdiovom albume, I’m With You, ktorý má výjsť 30. augusta 2011.

Prinášame Vám exkluzívny rozhovor s bubeníkom Chadom Smithom, ktorý poskytol rozhovor pre ARTISTdirect.com.

Mali ste nejakú predstavu o albume I’m With You pred vstupom do štúdia?

V skutočnosti sme nemali žiadnu predstavu keby by sme začali. Naša vízia je: „Poďme spolu hrať a uvidíme čo sa stane. Poďme písať skvelú hudbu“. Ak vytvárame album, nikdy nemáme žiadnu predstavu o tom, čo bude. Proste je to tak ustanovené. Je zrejmé, že Josh Klinghoffer sa pripojil ku kapele a my sme vedeli, že to bude úplne iné. Jednoducho chceme byť úprimní, otvorení a hrať hudbu ktorá vychádza z nášho srdca. Zakaždým, keď ideme vytvoriť nahrávku, to je to, čo robíme. Žiadna iná doba tu nebola. Po Joshovi prišla zmena. On odviedol skvelú prácu a vytvoril skvelú hudbu s nami. Nemohli sme si priať lepšieho človeka v kapele.

Hráme ako skupina. Sme štyria chalani a hráme spolu v miestnosti. Nechceme vytvárať hudbu na nejakých zariadeniach (pc) a podobne. Hráme rockovú hudbu, je to o zachytení výkonu. Chcem aby piesne boli najlepšie, aké môžu byť. Či už je to hra na bicie, musí to byť niečo viac vzrušujúce, divoké, všetko je na tomto albume. Minule sme mali 28 pesničiek. Tentoraz je to polovica. Všetko je tam. Milujeme veľa rôznych druhov hudby. Máme veľa štýlov, ale stále sme to my. To je to čo robíme a myslím, že to urobíme znova.

Je každy Red Hot Chili Peppers album znovuzrodenie?

Každý album je skutočná snímka, kde sa v tú dobu v živote nachádzame ako kapela, aj ako ľudia. Vždy to tak bolo. Nie je to ako „Hej, mám túto pieseň od troch rokov“. Tvorili sme piesne a to 6 – 8 mesiacov. Zakaždým ak tvoríte album chcete rásť, zmeniť sa a riskovať. Je to dôležité pre všetkých umelcov v každom umení. Chceme robiť nové veci, ale chémia je naozaj zvláštna. Hráme preto, že sme radi. Je to z našich sŕdc. A príde to až k poslucháčovi. Neviem akým spôsobom, ale sme veľmi šťastní, že ľudia chcú počuť našu hudbu po všetkých tých rokoch.

Rick Rubin Vám pomohol zmeniť sa?

Áno, Rick Rubin je veľmi podobne zmýšľajúci, čo sa týka veľa vecí. Iste v hudobnej oblasti, máme veľký pracovný vzťah s ním. Spolupracuje s nami už 20 rokov, na všetkých našich albumoch. Cítime, že je piaty člen Peppers (smiech). On je niekto, koho máme radi a dôverujeme mu. On vždy mení a vyhľadáva nové veci ako milovník hudby. Skutočne miluje hudbu v živote a my tiež. Sme šťastní, že sme na tejto ceste spoločne. Zmenili sme sa a on sa zmenil tiež. Dúfam, že sme lepší ako hudobníci. On sa stal ešte lepším producentom. Proste je tak dobrý. Vie ako vytvoriť pieseň čo najlepšie.

Čo sa deje s The Bombastic Meatbats?  

Hrali sme nie tak dávno. Natočili sme DVD v New Yorku. Je to vždy zábavná vedľajšia vec. Nechcem, aby sa to podobalo zvuku Peppers. Takže robím v nesmierne živej funk inštrumentálnej kapele, alebo tiež hrám v klasickom rocku v kapele Chickenfoot so Sammym Hagarom, Mikeom Anthonym a Joe Satrianim. Tiež som vytvoril album pre deti s Dick Van Dyke. Nesiem to všetko späť do Chili Peppers a mám všetky tieto skúsenosti. Vždy sme to robili. Flea hral s Thome Yorkom. Sme hudobníci. Máme radi okolo seba ľudí, ktorí milujú hudbu, ale nebudeme robiť to isté.

Zdroj: http://stadium-arcadium.com

error20