Chickenfoot si počkajú na Chada Smitha

Chickenfoot, rocková superkapela v ktorej vystupuje bývalý spevák Van Halen Sammy Hagar a basgistarista Mike Anthony, sólový gitarista Joe Satriani a bubeník Chad Smith vydá svoj druhý album  s názvom Chickenfoot III 27. septembra. Prvý singel Bigfoot je pripravený na 2. augusta.

Pre VH1 rádio basgitarista Mike Anthony porozprával o zaujímavé skutočnosti o albume. „Nový album je oveľa viac hlbší ako náš debutový album. Myslím, že ako kapela sme sa docela dosť vyvinuli, pokiaľ ide o spev a hudobne sme sa dostali trochu hlbšie, je to tmavší štýl, ale na druhej strane má to aj zábavnú rockovú stránku, pretože to nie je až tak vážne. Viete, že v tomto obore sa bavíme.“ 

V rámci jedného mesiaca, bubeník Chad Smith bude mať rovnko dva albumy, pretože nové album Red Hot Chili Peppers vyjde 30. augusta, takže Smith nebude na turné z kapelou Chickenfoot, práve kvôli záväzkom z jeho hlavnou kapelou.

„Viete, Chad nebude môcť koncertovať s nami, pretože bude na turné z jeho ďalšou kapelou. Nehľadáme žiadneho náhradníka za Chada“ povedal Mike Anthony pre VH1 rádio.

Album vyjde 27. septembra a plánujeme, možno spravíme zopár testovacích koncertov. Možno v nejkých divadlách, v určitých oblastiach na západnom pobreží, Midwest a možno the East Coast pre tlač a podobné veci. Následne na začiatku budúceho roka plnohodnotné turné.

Mike pokračoval vo vysvetľovaní, prečo bubeník Chad Smith nemôže byť nahradený. „Vyzerá to, že bude viazaný nachvíľu, ale dvere má vždy otvorené“ prezradil basgitarista. „Viete ako to je, ak Chad má voľno, jeho manželka ho poprosí aby prišiel domov, tak ho zoberieme a vytiahneme ho von a povieme: hej, poď hrať pár koncertov. Takže mám pocit, že nejaké veci s nami bude robiť. Len chcem aby ľudia vedeli, že Chad nebude nahradený v kapele, pretože nikto nemôže nahradiť takého chlapa.“

Zdroj: http://www.roadrunnerrecords.com

„Chickenfoot III“ zoznam piesní na albume:

01. Last Temptation
02. Alright, Alright
03. Different Devil
04. Up Next
05. Lighten Up
06. Come Closer
07. Three and a Half Letters
08. Bigfoot
09. Dubai Blues
10. Something Going Wrong

Dve ukážky z nového singlu Bigfoot, ktorý vyjde 2. augusta



error20