Čo symbolizuje nový album I’m With You?

Americká skupina Red Hot Chili Peppers (RHCP) zverejnila obal k svojmu desiatemu štúdiovému albumu I’m With You. Postaral sa oň slávny britský umelec Damien Hirst, známy inštaláciami, v ktorých mŕtve zvieratá umiestňoval do formaldehydu.

Hirst je mimochodom považovaný za najbohatšieho umelca vo Veľkej Británii. Na obale albumu je mucha sediaca na tabletke s nápisom I’m With You. „Je to obrázok. Je to umenie. Je to symbolika. Nedávali sme tomu žiaden význam, každý si pod tým môže predstaviť niečo iné,“ uviedol spevák kapely Anthony Kiedis pre magazín Classic Rock.

Album I’m With You od kalifornskej formácie Red Hot Chili Peppers sa na vybrané trhy dostane 26. augusta, v USA nahrávka vyjde 30. augusta. Prvý singel z albumu, ktorým je skladba The Adventures of Raindance Maggie, vyjde 18. júla. Videoklip k nemu skupina nakrúcala v uplynulých dňoch pod režisérskou taktovkou 21-ročnej rapperky Kreayshawn. Očakávanú nahrávku kapela predstaví na svetovom turné, ktoré odštartuje 9. augusta v Hongkongu. Od 7. októbra do 17. decembra budú RHCP koncertovať v Európe.

Kapela z Los Angeles má na konte zatiaľ deväť štúdiových albumov. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop. Skupina predala na celom svete už viac ako 55 miliónov nahrávok a získala šesť cien Grammy. Po odchode gitaristu Johna Fruscianteho pôsobia v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael „Flea“ Balzary (basgitara).

Zdroj: http://www.supermusic.sk

error20