Spevák a gitarista hovoria ako vybrali názov albumu I’m With You

Spevák Anthony Kiedis a gitarista Josh Klinghoffer sa vyjadrili pre MTV, ako vznikol názov nového albumu I’m With You. Nový gitarista Josh Klinghoffer vymyslel názov albumu.

„Uvažovali sme nazvať album, keď už sme skladby mali hotové, aj keď som sa zmienil že producent Rick Rubin povedal: jednoducho to vyzerá, že nemáme dosť nápadovprezradil Anthony Kiedis. „Neprestal som premýšlať o tom, že každý z našich albumov by bol ako tento, nemyslím si, že by sme mali nedostatok nápadov. Práveže vždy to bola naša hlavná dilema. Tak ako experiment, začal som vymýšlať názvy a všetky z nich boli neuspokojivé, žiadne z nich v skutočnosti nezachytili ducha tohto albumu, ktorý sme si všetci tak zamilovali.“

„A potom jeden deň Josh prišiel s nápadom, možno deň predtým než sme mali vybrať názov pre album a napísal I’m With You na papier. Tak som sa ho spýtal čo to je. Všetci sme sa nato pozreli a Josh povedal: to je názov nášho albumu„.

Klinghoffer povedal, že tento nápad prišiel k nemu takmer z ničoho, ale zdalo sa, že je tak dokonalý, nielen pre nový album, ale aj pre bod v kariére kapely.

„Je to otvorené, naozaj to nemá negatívny význam. Príjemný názov.“ povedal Kiedis. „Nebol som si toho vedomý, názov albumu I’m With You bol spomenutý v rádiu a nejaký chlapec prišiel ku mne, potriasol mi rukou a povedal: I’m With You. Bol som rád a tak som sa spýtal: Prečo to hovoríš? Kde si to počul? Znova odpovedal: I’m With You. A potom som si uvedomil, že to musel počuť v rádiu, alebo niekde, bol to skvelý pocit.“  

Zdroj: http://www.mtv.com

error20