MTV: Nová kapela Red Hot Chili Peppers s ich I’m With You

Anthony Kiedis si nerobí žiadne obavy, že Red Hot Chili Peppers sú „nová kapela“, napriek všetkým dôkazom o opaku. Koniec koncov, nie je veľa „nových“ kapiel, ktoré predali viac ako 65 miliónov albumov po celom svete, získali na svoju stranu ocenenia Grammy Awards, prežili niekoľko zemetrasení a vytvorili niekoľko ikonických videoklipov všetkých čias. A ešte pôsobia od roku 1983.

Nový, desiaty štúdiový album Red Hot Chili Peppers s názvom I’m With You je v predaji od 29. augusta a táto nahrávka znamená nie len novú éru – je to prvý album s novým gistaristom Joshom Klinghofferom, ktorý nahradil dlhoročného člena kapely Johna Fruscianteho.

Anthony Kiedis pre MTV vysvetlil „Iný človek, rôzna chémia, iné skúsenosti, nová doba… sme nová kapela, vďaka bohu. Zdalo sa, nech sa nám to páči alebo nie, je čas uskutočniť zmenu.

Spevák sa o novom albume vyjadril: „Je to zložitejšia, strašidelná, náladová, zasnená, napriek tomu hlboká nahrávka. Je tam duch Red Hot Chili Peppers ktorý sa mení a ide ďalej. Sme to my, s úplne novom vecou.“

„Mali sme prestávku na kávu … bol to sakra veľký pohár“ povedal so smiechom. „Nikdy som sa necítil, že by bol koniec. Bol som si celkom istý po poslednom albume, že najlepšie ešte len príde.“  

 Zdroj: http://www.mtv.com/news/articles/1669940/red-hot-chili-peppers-im-with-you.jhtml

error20