Umelec týždňa: Red Hot Chili Peppers

Jedna z najúspešnejších rockových kapiel, Red Hot Chili Peppers  sa vracajú v plnom nasadení s novým albumom I’m with You. Album vychádza v Spojených Štátoch 29. augusta.

Prvý singel The Adventures Of Rain Dance Maggie sa vyšplhal na prvé miesta rebríčkov alternatívnej a rockovej kategórie Billboard. Frontman Anthony Kiedis si túto skladbu zamiloval z prvého počutia. “Keď som ju prvý krát počul “Maggie”, nevedel som, že by to bol singel. Ale som vedel, že sa mi ten jam páči” poznamenal Kiedis. “Prvý krát keď sme ju skúšali, nemyslel som si že tam budú vokály. Bola to prevažne inštrumentálna vec, asi hodinu dlhá. Prišiel s ňou Flea, s veľmi špecifickou basgitarovou líniou. Zobudil sa, dal si čaj a sadol si ” Budem písať klasickú basovú linku. A nezastavíte ma.” Hral jeho basovú linku, až mal pocit, že varí klasiku, priniesol ju k nám a povedal: “Je to klasicky číslo 1″.

Kiedis prezradil, že nikdy si nemyslel o “Maggie”, že by bola niečo viac ako B-side (piesne, ktoré sa nedostanú na album).

“Vzal som si to domov a bolo to tak zábavné počúvať túto pieseň, že som dokonca nechal auto v mojej príjazdovej ceste, otvoril som dvere a tancoval so stromom vedľa mňa nejaký čas. Nemal som tušenie, že by táto pieseň bola niečo viac ako len B-side hodinu dlhá. A potom osud to chcel, ľudia ju počuli a povedali: “Oh, to je najlepšia vec, aká tu môže byť. Je to vaša najlepšia vec”.

A tak The Adventures of Rain Dance Maggie urobilo skok z pôvodného jammovania na prvý singel. No ale boli sme zvedavý, o čom táto Maggie je? Bohužiaľ, túto inšpiráciu Anthony neodhalil.

“Je to len zbierka spomienok a ľudí na ceste, ktorých som si uvedomil až kým som počul hudbu. Potom som prišiel späť so svojimi nápadmi, so svojím perom a papierom.” usmial sa. “Mená boli zmenené, aby boli chránené, sú v tom nevinne. Hoci je Maggie, neskôr som si uvedomil. Sú dve Maggie, skutočne”.

Pokiaľ ide o samotný album, bubeník Chad Smith sa vyjadril: „Nie je pochýb, je to začiatok. Je to nová kapela. Rovnaké meno, ale je to nová kapela“. Flea poznamenal: „Je to veľmi zmysluplné a omladzujúce znovuzrodenie pre nás.“

Zdroj: http://www.aceshowbiz.com/news/view/00043275.html

Fanúšikovia, ktorí si album objednali v predpredaji v digitálnom formáte je už dostupný na stiahnutie.

error20