Red Hot Chili Peppers majú klub otcov

Tri štvrtiny kalifornskej rockovej štvorice Red Hot Chili Peppers sú hrdými členmi tzv. klubu otcov, ktorý je podľa ich slov rovnako bláznivý ako niektorý z ich niekdajších výčinov.

Legendárna funk-rocková kapela v obnovenej zostave sa v týchto mesiacoch po niekoľkoročnej prestávke vracia na scénu s albumom a turné I´m with you.

Aj keď sa zdá, že traja rockoví veteráni s mladou posilou Joshom Klinghofferom starnú len pomaly, hudobne aj osobnostne dozrievajú. „Dobrý bože, je to krásny klub. To nikdy nezistíš, ak doň nevstúpiš,“ hovorí líder Anthony Kiedis, otec triapolročného dlhovlasého chlapca Everlyho Beara.

Ako priblížil 48-ročný Kiedis, ľudia by sa rodičovstva nemali obávať. „Myslia si, ´ach, nebudem môcť robiť toto a tamto´, ale je to naopak. Naozaj ti to dodáva energiu. Robí to ľudí lepšími,“ hovorí.

Legendárny basák Flea je otcom 5-ročnej dcérky Sunny Bebop a 22-ročnej Clary.

Bubeníkovi Chadovi Smithovi sa toho pošťastilo najviac. Má päť detí – Manon, Justin, Ava, Cole a Beckett – všetky pod 14 rokov.

Najnovší prírastok do kapely, od ostatných o generáciu mladší Josh Klinghoffer, ktorý vystriedal na poste gitaristu Johna Fruscianteho, je v 31 rokov zatiaľ bezdetný.


Zdroj: http://dnes.atlas.sk

error20