Unikátny koncert Red Hot Chili Peppers si vychutnali aj Slováci

Basgitarista Flea hrá na klavíri
Basgitarista Flea hrá na klavíri

Unikátny koncert Red Hot Chili Peppers si vychutnali aj Slováci V kinosálach v Banskej Bystrici, Košiciach, Ružomberku a v Žiline a v Divadle Aréna v Bratislave boli aj Slováci prítomní na jedinečnom koncerte americkej kapely Red Hot Chili Peppers v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Jedinečný bol preto, lebo na ňom po prvý raz predstavila skladby z jubilejného 10. albumu s názvom I´m With You.

Fanúšikovia kapely sa na túto udalosť tešili, veď nový album vydáva Red Hot Chili Peppers po piatich rokoch. I’m With You produkoval Rick Rubin, ktorý stál aj za piatimi minulými albumami: Stadium Arcadium (2006), By The Way (2002), Californication (1999), One Hot Minute (1995) a Blood Sugar Sex Magik (1991).

„Spoznám, keď urobíme niečo priemerné a keď vylezie niečo fakt dobré. Nemôžem sa dočkať, keď s tým pôjdeme von a budeme to hrať,“ povedal frontman kapely Anthony Kiedis v prvom rozhovore k novej platni, ktorý v júni poskytol magazínu Rolling Stone. Práca na albume I´m With You bola premiérovou pre gitaristu Josha Klinghoffera, ktorý v roku 2009 v kapele vystriedal Johna Fruscianteho. Josh však nebol pre kapelu neznámym pojmom, v roku 2007 na turné obhospodaroval gitaru, klávesy a perkusie.

Priamy prenos z koncertu v Kolíne nad Rýnom sa začal krátko po 21. hodine interview s členmi kapely o novom albume, o jeho nahrávaní, o tom, čo robili v období od vydania ostatného CD Stadium Arcadium v roku 2006. Bol to zaujímavý pohľad do vnútra kapely, v ktorom štvorica Anthony Kiedis (spev), Michael Flea Balzary (basgitara), Chad Smith (bicie) a Josh Klinghoffer (gitara) pôsobila veľmi uvoľnene. Kiedis prezradil aj to, ako sa zrodil názov albumu. 

Úderom 21.30 hod. na pódium klubu E-Werk bez veľkých ovácií vstúpil ako prvý bubeník Chad Smith. Flea privítal dav a išlo sa na vec. Postupne zazneli skladby z novej dosky, song Did I Let You Know, v ktorej na trúbku hosťoval Mike Bulger, dokonca dvakrát. Na záver zaznela aj hitovka Give It Away z albumu Blood Sugar Sex Magik z roku 1991.

Kapela Red Hot Chili Peppers si na tejto verejnej generálke hudobnej novinky overila, že je stále v kurze. Viac ako 60 miliónov predaných nosičov po celom svete, 6 cien Grammy a 11 singlov, ktoré sa stali jednotkou amerických hitparád hovoria za všetko. Ľudia sa bavili a tak sa už len zostáva tešiť na turné, počas ktorého sa najbližšie k slovenským hraniciam Red Hot Chili Peppers predstaví vo viedenskej Stadthalle 7. decembra 2011.

Zdroj: http://www.aktuality.sk/clanok/192793/unikatny-koncert-red-hot-chili-peppers-si-vychutnali-aj-slovaci/

error20