TOP 10 piesní v roku 2011: Red Hot Chili Peppers – Brendan’s Death Song

Magazín Rolling Stone sa svojich čitateľov spýtal, aby vybrali 10 najlepších skladieb v roku 2011. S úžasom sa v rebríčku nachádza aj pieseň Brendan’s Death Song z najnovšieho albumu Red Hot Chili Peppers. Skladba sa dostala na 10. miesto v rebríčku.

Najväčším prekvapením na novom albume Red Hot Chili Peppers je pieseň Brendan’s Death Song. Sklaba začína pomaly a považuje sa za jednu z najkrajších balád kapely spolu s novým gitaristom Joshom Klinghofferom.

Spevák sa v tomto staršom článku vyjadril: “Brendan zomrel hneď prvý deň, ako sme išli nacvičovať s Joshom Klinghofferom. Cestoval som,  z domova cez Santa Monica Mountains, keď som dostal správu, že Brendan zomrel, mal otras mozgu, v deň svojich narodenín. Keď som sa dostal na skúšku oznámil som ostatným, že sme práve stratili túto krásnu osobu. A potom sme začali hrať bez toho, aby sme sa porozprávali. Druhá vec, ktorá vyšla z tohto jamovania bol základ piesne Brendan’s Death Song”.

Zdroj: http://www.rollingstone.com/music/photos/readers-poll-the-best-songs-of-2011-20111221/10-red-hot-chili-peppers-brendans-death-song-0417291

error20