John Frusciante nebude na uvedení do Rock’n’rollovej siene slávy

Včera sme Vás informovali o novom rozhovore s bubeníkom Chadom Smithom, tieto informácie sa dostali aj do slovenských médií.

Gitarista John Frusciante sa nezúčastní na slávnostnom uvedení skupiny Red Hot Chili Peppers (RHCP) do Rock’n’rollovej siene slávy. V rozhovore pre billboard.com to uviedol bubeník Chad Smith.

„Nestotožňuje sa s tým, čo úplne rešpektujeme. Spýtali sme sa ho, či by prišiel, no s poďakovaním to odmietol,“ povedal 50-ročný Smith. John Frusciante je pritom v histórii Red Hot Chili Peppers jednou z najdôležitejších postáv. Ako gitarista je podpísaný pod nahrávkami Mother’s Milk (1989), Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002) a Stadium Arcadium (2006). Skupinu opustil už dvakrát, najprv v roku 1992 a tiež v roku 2009.

Aj keď na uvedení RHCP do siene slávy nebude Frusciante, k štvorici Anthony Kiedis, Michael „Flea“ Balzary, Chad Smith a Josh Klinghoffer sa pridajú niektorí bývalí členovia, napríklad Jack Irons či Cliff Martinez. Okrem RHCP do Rock’n’rollovej siene slávy tento rok vstúpia aj Beastie Boys, Guns N‘ Roses, Faces, Donovan a zosnulá hudobníčka Laura Nyro. 

Na margo slávnosti, ktorá sa bude konať 14. apríla v Clevelande, Chad Smith uviedol, že sa na ňu teší, a to aj preto, že je podujatie odlišné od tradičných udeľovaní cien. „Hudba nie je súťaž. Môžeš vyhrať Grammy a iné ceny, ale toto je niečo iné. Nie je to cena za to, čo sa podarilo v aktuálnom roku, ale cena za celú kariéru,“ povedal Smith.

Red Hot Chili Peppers mali byť v súčasnosti na turné po Severnej Amerike, no operácia nohy a následná rekonvalescencia speváka Anthonyho Kiedisa si vyžiadala preloženie šnúry. Muzikanti sa tak na dva týždne zavreli do štúdia v Los Angeles. „Mali sme zopár nápadov, bolo to celkom zábavné. CD s demoverziami skladieb sme už poslali aj Anthonymu a páčilo sa mu. To je dobré pre všetkých, je to dobré pre morálku, dobré pre budúcnosť a budúcnosť vyzerá žiarivo,“ dodal bubeník, ktorý pôsobí aj v kapele Chickenfoot. Smith tak naznačil, že nového albumu sa fanúšikovia dočkajú možno aj skôr ako o tri-štyri roky.

Kalifornčania predstavia najnovšiu štúdiovku I’m With You (2011) na turné, ktoré napokon odštartujú 29. marca. Objavia sa aj blízko Slovenska, napríklad 27. júla vo Varšave, 27. augusta v Prahe alebo 29. augusta v Záhrebe. Z albumu zatiaľ vyšli single The Adventures of Rain Dance Maggie, Monarchy of Roses, Look Around a špeciálne v Brazílii pieseň Did I Let You Know. Ako ďalší singel vyjde skladba Brendan’s Death Song.

Zdroj: http://hudba.zoznam.sk/spravy/07-03-2012-john-frusciante-nebude-na-uvedeni-rhcp-do-rocknrollovej-siene-slavy/

error20