Podoba singlu Brendan’s Death Song

Red Hot Chili Peppers - Brendan's Death Song
Red Hot Chili Peppers - Brendan's Death Song
Prinášame oficiálnu podobu obrázku k singlu Brendan’s Death Song! Singel sa už nachádza na iTunes store od 11. júna 2012 (dátum vydania v podobe cd bude čoskoro oznámený). Brendan’s Death Song je štvrtý singel z albumu I’m With You – desiaty štúdiový album kapely.

Singel v iTunes
Singel v iTunes

Videoklip Brendan’s Death Song

Videoklip k singlu kapela začala nakrúcať 21. mája 2012 v meste New Orleans, takže videoklip vyjde čoskoro. Režisérom klipu je Marc Klasfeld, ktorý tiež režíroval The Adventures of Rain Dance Maggie a Monarchy of Roses.

Fotografie > http://www.redhotchilipeppers.sk/2012/05/fotografie-z-natacania-videoklipu-brendans-death-song

Video > http://www.redhotchilipeppers.sk/2012/05/video-z-natacania-videoklipu-brendans-death-song

O skladbe – Anthony Kiedis v rozhovore 

Predmet
“Brendan Mullen je človek, ktorý prišiel do Hollywoodu z Veľkej Británie v polovici 70. rokov a pomohol v rozbehu začínajúcej punk rockovej scény v Los Angeles. Bol majiteľom klubu Masque, ktorý bol technicky prvý punk rock klub v Los Angeles. Potom hľadal talenty a kapely pre  veľmi prominentý klub  80. rokov na Sunset Stripe – Club Lingerie.  Jeho poslaním bolo podporovať hudbu. ”

Pozadie
“V roku 1983 Flea a ja, sme  minuli naše posledné centy na nahrávanie demo nahrávok. Vtrhli sme do Club Lingerie v polovici dňa, kde sme stretli Brendana. Vypočul si naše nahrávky na našom magnetofóne. Brendan nám ponúkol vystúpenie ako predkapela kapely Bad Brains, ktorí v tej dobe boli kráľmi scény. Prijali sme ponuku a takto sa začalo naše priateľstvo s Brendanom, ktoré trvalo až do jeho smrti, pred 18 mesiacmi. ”

Písanie
“Brendan zomrel hneď prvý deň, ako sme išli nacvičovať s Joshom Klinghofferom. Cestoval som,  z domova cez Santa Monica Mountains, keď som dostal správu, že Brendan umrel, mal otras mozgu, v deň svojich narodenín. Keď som sa dostal na skúšku oznámil som ostatným, že sme práve stratili túto krásnu osobu. A potom sme začali hrať bez toho, aby sme sa porozprávali. Druhá vec, ktorá vyšla z tohto jamovania bol základ piesne Brendan’s Death Song”

Pesnička
“Spravili sme dobrú nahrávku s Rickom [Rubinom].  Možno má v sebe pocit ako pochod  smrti, ale pieseň je viac oslavou, ako o nešťastí. Moja obľúbená časť piesne prichádza len neskôr, je to prechodová sekcia, kde sa to na chvíľu premení na úplnú tmu, a je tu ten pocit pádu do neznámej priepasti, zo smrti. Áno, stratili sme dobrého človeka, ale mal veľmi bohatý život. ”

error20