Basgitarista Red Hot Chili Peppers vydal sólové EP

EP Helen Burns obsahuje dovedna šesť skladieb, pod ktorými je podpísaná aj pesničkárka Patti Smith.

BRATISLAVA 23. júla (WEBNOVINY) – Basgitarista americkej formácie Red Hot Chili Peppers Michael „Flea“ Balzary vydal sólovú EP nahrávku Helen Burns (2012).

Z veľkej časti inštrumentálne dielo sa dá stiahnuť na webstránke www.silverlakeconservatory.com, pričom zisk z predaja pôjde na konto kalifornskej neziskovej organizácie Silverlake Conservatory of Music.

Táto organizácia vznikla v roku 2001 s cieľom hudobne vzdelávať deti v Los Angeles a jeho okolí. EP obsahuje dovedna šesť skladieb, pod ktorými je podpísaná aj pesničkárka Patti Smith.

Záujemcovia si EP z webstránky môžu stiahnuť za ľubovoľný poplatok, pričom jednou z možností je aj stiahnutie bez platenia. Od štvrtka 9. augusta sa bude dať nahrávka stiahnuť aj z iných stránok.

Helen Burns vyjde i v limitovanej edícii 900 kusov ako vinylová platňa v 180-gramovom balení. Nahrávka s podpisom 49-ročného muzikanta a strunou z jeho basgitary stojí prijateľných 75 amerických dolárov (v prepočte približne 61,50 eura).

Red Hot Chili Peppers v súčasnosti na svetovom turné promujú svoju ostatnú štúdiovku I’m With You (2012). V rámci európskej časti šnúry sa objavia aj blízko Slovenska, napríklad 27. júla vo Varšave alebo 27. augusta v Prahe.

Zdroj: http://www.webnoviny.sk/kultura/basgitarista-red-hot-chili-peppers-vydal/522568-clanok.html?from=panel_imgarticle

error20