Predskokanom Red Hot Chili Peppers bude aj Charlie Straight

Predskokanmi americkej formácie Red Hot Chili Peppers (RHCP) v Prahe budú skupiny A.A.A.K. a Charlie Straight.

Ako prvá sa v pondelok 27. augusta na pódium v Synot Tip aréne dostane česká kapela Charlie Straight. Po nej vystúpia veteráni britskej scény A.A.A.K, ktorých si RHCP za svojich predskokanov vybrali na piatich európskych zastávkach.

Klasické vstupenky na koncertné podujatie sa na webstránke ticketpro.cz predávajú 1500 až 1790 českých korún (v prepočte približne 59,70 eura až 71,20 eura).

Briti z 80.-tych rokov

As Able As Kane alias A.A.A.K. je anglický projekt, ktorý vznikol v 80. rokoch v anglickom Manchestri. Tvorbu skupiny ovplyvnili Laibach, The Young Gods, Front 242 alebo Nitzer Ebb.

Po vydaní albumu Big Fist (1990) sa kapela v roku 1992 rozpadla a na scénu sa vrátila až v roku 2009. V lete 2009 vydala kompiláciu The Collection a začala opäť koncertovať. Zostavu A.A.A.K. tvoria: Paul R (spev), Ding (beaty, klávesy, basa a spev), Tamsin A (spev) a Neil R (gitara).

Charlie Straight je indie-rocková kapela, ktorá sa v roku 2006 sformovala v Třinci. Skupina s anglickými textami je ovplyvnená britskou scénou a kapelami ako Coldplay, Radiohead alebo The Kooks.

Českí predskokani

Počas svojho pôsobenia na scéne získala troch Andělov a dve ceny MTV Europe Music Award v kategórii Najlepší interpret z Česka a Slovenska. Vo svojej diskografii má zatiaľ dve štúdiové nahrávky – She´s a Good Swimmer (2009) a Someone With a Slow Heartbeat (2012).

Pred slávnymi Red Hot Chili Peppers sa predstaví v zložení: Albert Černý (spev, gitara), Michal Šupák (klávesy, akordeón, vokály), Honza Cienciala (basgitara) a Pavel Pilch (bicie nástroje).

Zdroj: http://www.webnoviny.sk/kultura/predskokanom-red-hot-chilli-peppers-bude/529482-clanok.html

error20