Basgitarista Red Hot Chili Peppers Flea už zajtra na festivale Pohoda!!!

Basgitarista Red Hot Chili Peppers Flea, ktorý je členom aj kapely Atoms for Peace vystúpi už zajtra s touto kapelou na festivale Pohoda.

Členovia Atoms for Peace neradi počujú označenie superskupina, no jej zloženie je skutočne hviezdne. Thoma Yorka dopĺňa nenapodobiteľný basák Flea Red Hot Chili Peppers, gitary a elektroniku má na starosti dlhoročný producent Radiohead Nigel Godrich, na bicie hrá Joey Waronker, ktorý okrem iného hrával v R. E. M., a druhým bubeníkom je Mauro Refosco, osobný perkusionista Davida Byrna. Mimochodom, Mauro už na Bažant Pohode hral, keď v roku 2011 vystúpil so skvelou kapelou Forró in the Dark.

Skupinu zostavil v roku 2009 Thom Yorke, aby ho doprevádzala na turné k jeho sólovej platni The Eraser. Na skúškach to však išlo tak dobre, že sa rozhodli dať dohromady a v štúdiu v Los Angeles nahrať zopár skladieb. Dlhoočakávaný album Amok, ku ktorému vyráža skupina na koncertné turné, vznikol neskôr ako výsledok tohto nahrávania. Prvýkrát sme celú noc pili, hrali biliard a počúvali Felu Kutiho. Boli sme úplne v tranze a napokon z toho vznikli tieto skladby,“ povedal o nahrávaní Yorke v rozhovore pre magazín Rolling Stone.

Zdroj

error20