Red Hot Chili Peppers na Super Bowl zahrali na playback, vysvetľuje Flea

Basgitarista Red Hot Chili Peppers Flea na Pepsi Super Bowl XLVIII
Basgitarista Red Hot Chili Peppers Flea na Pepsi Super Bowl XLVIII, zdroj:  http://www.rollingstone.com/music/news/red-hot-chili-peppers-flea-explains-his-miming-at-the-super-bowl-20140204

Basgitarista Red Hot Chili Peppers sa v rozhovore pre Rolling Stone vyjadril, že kapela zahrala na playback počas vystúpenia Super Bowl XLVIII.

Flea reagoval tak na fotografie a klebety, podľa ktorých nemal svoj nástroj počas spoločného vystúpenia so spevákom Brunom Marsom zapojený.  Flea uviedol, že nie len on, ale aj gitarista Josh Klinghoffer a bubeník Chad Smith hrali na playback. Líder skupiny Anthony Kiedis a tiež Bruno Mars však spievali naživo. „Keď sa nás zástupcovia NFL a Bruno spýtali, či zahráme našu skladbu Give It Away na Super Bowle, bolo jasné, že spevy budú naživo, ale basgitara, bicie a gitara pôjdu na playback. Chápem, že organizátori majú na prípravu pódia len pár minút, takže sa môže vyskytnúť obrovské množstvo vecí, ktoré sa nemusia podariť a môžu pokaziť zvuk pre ľudí na štadióne alebo pri obrazovkách,“ napísal 51-ročný Flea.

Vystúpenie Red Hot Chili Peppers na Super Bowle od začiatku sprevádzali nejasnosti. Najprv kapela šokovala tvrdením, že túto prestížnu príležitosť využijú na predvedenie coververzie od Led Zeppelin, neskôr však jej členovia priznali, že išlo len o žart. Netradičné vystúpenie s hitparádovým kráľom Brunom Marsom potom avizovali ako „veľké prekvapenie“. Fakt, že kapela známa svojimi energickými živými vystúpeniami tentokrát „zahrala“ na playback, iste mnohých jej fanúšikov naozaj prekvapil.

Zdroj: http://www.rollingstone.com/music/news/red-hot-chili-peppers-flea-explains-his-miming-at-the-super-bowl-20140204http://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/307569-red-hot-chili-peppers-sa-na-super-bowle-predviedli-na-playback/

error20