HOAX: Internetom sa šírila správa o smrti Chada Smitha

hoaxNa začiatku tohto roku sa šírila správa o smrti Chada Smitha, ktorá vyvolala medzi fanúšikmi po celom svete obavy. Avšak táto správa bola potvrdená ako úplny podvod v sérií posledných falošných úmrtí celebrít. Našťastie, bubeník Red Hot Chili Peppers Chad Smith je živý a zdravý.

HOAX (HOAX je označenie pre poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá) o Chadovom úmrtí na facebooku: V piatok facebook skupina R.I.P. Chad Smith prilákala takmer milión páči sa mi to.

V informáciach o tejto skupine bolo napísané:

V piatok 2. januára o 11.00 a.m. zomrel náš milovaný hudobník Chad Smith. Chad Smith sa narodil 21. októbra 1961 v St. Paul. Bude nám všetkým chýbať. Prosím preukážte sústrasť tým, že komentujete stránku a označíte ju páči sa mi to.

Samozrejme stovky fanúšikov okamžite začalo písať svoje odkazy na tejto stránke, ktorými vyjadrujú smútok, že talentovaný bubeník je mŕtvy.

Iní fanúšikovia boli voči tejto správe skeptickí a zistili, že bola to len ďalšia falošná správa o úmrtí ďalšej celebrity. Žiadne dôveryhodné americké média túto správu nepotvrdili.

3. januára bolo potvrdené, že Chad Smith nie je mŕtvy. „Pripojil sa k dlhému zoznamu celebrít, ktorí sa stali obeťami tohto podvodu. Stále je živý a zdravý. Prestaňte veriť tomu, čo je na internete.“

Fanúšikovia vyjadrili svoj hnev nad správou o úmrtí Chada Smitha, keďže takéto správy sú bezohľadné, úzkostné a škodlivé pre fanúšikov, ktorí milujú tohto bubeníka.

Zdroj: http://en.mediamass.net/people/chad-smith/deathhoax.html

Bubeník Chad Smith je živý a zdravý

error20