Nový dokument Jaco v ktorom účinkuje aj Flea

Jaco
Jaco

Flea spolu s ďalšími slávnymi basgitaristami bude účinkovať v novom dokumentárnom filme Jaco. Film je venovaný legendárnemu basgitaristovi s menom Jaco Pastorius, ktorý bol známy predovšetkým v 70.rokoch, bol to basgitarista a hudobný skladateľ, spopularizoval bezpražcovú basgitaru a z basgitary vytvoril rovnocenný melodický nástroj. Zomrel vo veku 35 rokov 21. septembra 1987.

Tento životopisný film spolufinancuje basgitarista kapely Metallica Robert Trujillo, ktorý sa o tomto projekte vyjadril: „Jaco bol vždy pre mňa hrdinom a je jeden z dôvodom prečo som začal hrať na basgitaru a hrám na ňu doteraz. Tento film je už štyri roky vo výrobe a potrebujeme vašu pomoc na jeho dokončenie. „

„Tento film je o Jacovi Pastoriusovi, samoukovi, ktorý nebol len hudobník, mal nepopierateľný vplyv na hudbu a znovuobjavil elektrickú basovú gitaru. „

Oficiálne vydanie filmu je stanovené na apríl 2015. Pred pár dňami bolo zverejnené video rozhovoru s Feaom, ktoré sa nachádza na tomto DVD.

 

Flea vo videu rozpráva: „Je ťažké ísť v oblasti hudby do takej hĺbky a vyžaduje si to veľa úsilia a disciplíny, pretože zvyšok vášho života sa rozpadne. Váš život je vlastne vaša práca je nemožné sa starať o ostatné veci ako sú medziľudské vzťahy či vlastné blaho.
Neviem, aké chemické látky tvorili jeho mozog, ale vložil do toho naozaj veľa energie.

 Viac o projekte: http://www.pledgemusic.com/projects/jacothefilm

error20