Strašidelný dom, v ktorom nahrávali aj Red Hot Chili Peppers

Pri nahrávaní albumu Blood Sugar Sex Magik Red Hot Chili Peppers chceli nahrávať v netradičnom prostredí, ktoré by zlepšilo tvorivý proces pri tvorbe piesní a tak sa kapela usídlila v dome známom ako The Mansion,  v ktorom predtým žil Harry Houdini, ktorý bol postavený v roku 1918. Je to zaujímavé miesto pre mnoho kapiel, ktoré tu neskôr nahrali svoje najlepšie albumy.bloodhouse

Rick Rubin najal technikov, aby tento dom prerobili na nahrávacie štúdio. V súčasnosti majiteľom tohto domu je práve Rick Rubin, ktorému sa tento dom zapáčil. Red Hot Chili Peppers sa do tohto domu vrátili znovu v 2003, kedy tu nahrali skladby Save the Population a Fortune Faded. Neskôr tu kapela nahrávala album Stadium Arcadium. Každý člen mal vlastnú izbu, až na jedného. Bubeník Chad Smith každé ráno na motorke dochádzal na nahrávanie, pretože tento dom bol preslávený, že v ňom straší „určite sú tam duchovia“.

Jeden z „duchov“ sa dokonca nachádza na fotografií, ktorá vznikla v dome a nachádza sa aj na albume.

redphoto http://www.feelnumb.com

Keď kapela nenahrávala, John Frusciante maľoval, počúval hudbu, čítal, nahrával piesne, ktoré si napísali. Všetky vokály Anthony nahral vo svojej izbe, pretože to bolo dostatočné veľke miesto pre záznam. Počas 30 dní, keď kapela v dome nahrávala Anthony zistil, že toto prostredie mu naozaj pomohlo, bol vynaliezaví v tomto prostredí a to mu pomohlo dokončiť zvyšok textov. Počas nahrávania kapela súhlasila, aby Flea celý proces zdokumentoval, neskôr Chili Peppers vydali dokument s názvom Funky Monks.

Funky Monks

error20