Čo vieme o novom albume Red Hot Chili Peppers

tentooooooPoďme si zhrnúť, čo o novom albume Red Hot Chili Peppers prezradili členovia kapely.

V máji 2014 bubeník Chad Smith sa vyjadril, že nový album bude odlišný.
“Vždy sa snažíme rásť a robiť nové veci, nevytvárame záznam, ktorý sme vytvorili pred 3 rokmi, budeme robiť niečo iné. Nikdy neviete čo to bude”, hovorí.  “A už počujem ako ľudia povedia:” OH, je to niečo odlišné, čo som nepočul predtým.” Bude to znieť ako my, ale bude to niečo úplne iné.”

V auguste 2014 sa gitarista Josh Klinghoffer vyjadril, že kapela má už 30 piesní hotových. “Nahrali sme zhruba 30 piesní. Potriedime ich ako minule, na prvom albume so mnou. Mnoho vecí je na Anthonym, s ktorými prišiel. Nakoniec vytvoril texty pre 50 skladieb. Minule sme nahrali 50 piesní. Extra sme vydali 17, ktoré sa nenachádzali na albume. Uvedomujeme si, že to robíme znova, ale len okolo 28, 30 piesní.”

Október 2014 – Flea sľubuje supertanečný, nový album. “Píšeme a skúšame, aby sme mohli ísť do štúdia.”  “Už dokončujeme písanie a v najbližších mesiacoch ideme do štúdia. Je to skvelé. Je to supertanečný, funky, skutočne skvelý album.” 

Čo sa týka termínu vydania nového albmu Flea hovorí:
“Nechcem nič povedať. Dúfam, že o rok od teraz, album uzrie svetlo sveta a bude nasledovať turné.”.

V novembri 2014 sa spevák Anthony Kiedis o novom albume vyjadril:

“Stále skladáme hudbu. Pracovali sme na všelijakých možných prevedeniach – akustických, elektrických, v štúdiách aj na verandách. Urobili sme veľký pokrok a máme kopu piesní. Niektoré sú dobré, iné sa na album nedostanú. Nanešťastie, Rick Rubin tentoraz nebude producentom a chystáme sa experimentovať s inými – keď sa niekto z nich osvedčí, dáme vám vedieť. je to naozaj vzrušujúce a cítim, že po dlhom čase sme nahrali lepšiu zmes songov. Ešte nikdy som nevidel chalanov takých nadšených. Hrnú sa do práce, takže sa veľmi teším. Pripravte sa na to, že si trochu zatancujete.”

V januári 2015 sa gitarista Josh Klinghoffer o novom albume vyjadril: Sme veľmi nadšení, čo robíme. Píšeme piesne od začiatku roku. Myslím, že kapela je veľmi motivovaná k pohybu vpred, krok po kroku vytvárame nové skladby, sme veľmi vďační, že máme možnosť vytvárať hudbu, ktorá sa dotýka života ľudí novým spôsobom.”

Tento mesiac unikla najnovšia informácia ohľadom producenta nového albumu. Flea na svoj twitter zverejnil informáciu ohľadom producenta, ktorú po niekoľkých minútach zmazal. Producentom by mal byť Danger Mouse, vlastným menom Brian Joseph Burton.

Na novom albume s veľkou pravdepodobnosťou bude účinkovať aj bubeník Mauro Refosco, ktorý sprevádzal kapelu počas posledného turné.

A dátum vydania nového albumu Red Hot Chili Peppers? Tipujem september 2015, prvý sigel z nového albumu tipujem koniec augusta.

error20