Scar Tissue_01

Scar Tissue
Scar Tissue

Keď som prvýkrát čítala Scar Tissue v pôvodnom jazyku – angličtine, až po niekoľkých desiatkach strán mi došlo, že coke nie je kola, ale kokaín. Tak preto.

Úvod

Sedím na gauči v obývačke svojho domu v Hollywood Hills. Je jasný, ostrý januárový deň a z môjho uhla pohľadu je vidno krásne údolie známe ako San Fernando Valley. Keď som bol mladší, veril som zaužívanej múdrosti zdieľanej každým, kto žil na strane Hollywoodskych kopcov, že toto údolie bolo miestom, kam stroskotanci , ktorým sa nepodarilo preraziť v Hollywoode odchádzali zmiznúť. Ale čím dlhšie som tu žil, tým viac som ho dokázal oceniť ako atmosférickú a pokojnejšiu časť Los Angeles. Teraz sa nemôžem dočkať, kým sa ráno prebudím a uvidím tie majestátne štíty hôr pokryté snehom.

Zvonček však preruší moje rozjímanie. O niekoľko minút neskôr vstupuje do mi
estnosti krásna mladá žena nesúca luxusný kožený kufrík. Otvorí ho a začína pripravovať svoje vybavenie. Keď je všetko hotové, navlečie si sterilné gumené rukavice a sadne si vedľa mňa na gauč.

Jej elegantná veľká sklenená injekčná striekačka je ručne vyrobená v Taliansku. Je pripojená ku kusu plastu špagetového tvaru obsahujúcom malý mikrofilter, ktorý zabráni nečistotám dostať sa do môjho krvného obehu. Ihla je zbrusu nová, dokonale sterilizovaná, takzvaný variant motýlik.

Moja spoločníčka stratila svoje bežné lekárske škrtidlo, tak pre dnešok vytiahne sieťované pančuchy a používa ich na uviazanie mojej pravej ruky. Odhalené žily mi poklepe vatovým tampónom namočeným v alkohole, potom jednu nabodne ihlou. Krv začína pretekať hadičkou a ona pomaly vytláča obsah striekačky do môjho obehu.

Okamžite zacítim známu tiaž v strede hrudníka, tak len ležím a odpočívam. Kedysi som ju nechal vpichovať mi to štyrikrát za jedno sedenie, ale teraz som klesol už len na dve plné striekačky. Potom, ako ju znovu naplní a dá mi druhú dávku, vyberie ihlu, otvorí nový sterilný vatový tampón a tlačí na vpich po dobu najmenej jednej minúty, aby sa predišlo tvorbe modrín na ruke. Nikdy som po jej manipulácii nemal žiadne stopy. Nakoniec vezme malý kúsok lekárskej pásky a prilepí mi vatu na ruku.

Potom sedíme a rozprávame sa o abstinencii.

Pred tromi rokmi by v tej striekačke bol China White heroín. Dlhé roky som plnil striekačky a vpichoval si kokaín, speed , Black Tar heroín , perzský heroín a raz dokonca aj LSD . Ale dnes dostávam injekcie od tejto krásnej zdravotnej sestry, ktorej meno je Sat Hari.

A látka, ktorú vstrekuje do môjho krvného riečišťa je ozón – nádherne páchnuci plyn, ktorý sa v Európe už roky legálne používa rokov na liečbu všetkého od mŕtvice po rakovinu.

Užívam ozón vnútrožilovo, pretože niekde na tej dlhej trati som v dôsledku experimentovania s drogami nadobudol hepatitídu typu C. Keď som zistil, že ju mám (niekedy na začiatku 90. rokov), ihneď som si to naštudoval a objavil životosprávu pozostávajúcu z byliniek, ktorá by mi očistila pečeň a zahubila hepatitídu. A fungovalo to. Môj doktor bol šokovaný, keď druhý krvný test vyšiel negatívny. Takže ozón je preventívne opatrenie, aby som sa uistil, že ten hnusný vírus sa nevráti.

Trvalo roky a roky skúseností, introspekcie a pochopenia dostať sa do bodu, kedy som si mohol vraziť ihlu do paže a odstrániť toxíny zo svojho systému, na rozdiel od ich zavádzania. Ale neľutujem žiadne zo svojich mladíckych nerozvážností. Strávil som väčšinu svojho života hľadaním rýchleho riešenia problémov a hlbokého nakopnutia. Drogoval som pod diaľničnými podjazdmi s mexickými gangbangermi, aj v hotelových apartmánoch za tisíc dolárov na noc. Teraz popíjam vitamíny rozpustené vo vode a vyhľadávam divokého, na rozdiel od na farme chovaného lososa.

Už dvadsať rokov mám možnosť smerovať svoju lásku k hudbe a písaniu, ponoriť sa do víru kreativity a spirituality počas písania a realizácie nášho unikátneho zvukového mixu s mojimi bratmi v Red Hot Chili Peppers – tak súčasnými, ako aj tými, ktorí odišli. Toto je môj opis tých čias, rovnako ako aj príbeh o tom, ako sa chlapec narodený v Grand Rapids, Michigan presťahoval do Hollywoodu a na konci dúhy našiel viac, než dokázal zvládnuť. Toto je môj príbeh, jazvy a všetko.

zdroj: Scar Tissue (Anthony Kiedis with Larry Sloman); ISBN13: 9781401307455; 465 p.

 

error20