Nový album Red Hot Chili Peppers vyjde tento rok

Red Hot Chili Peppers chystajú pre svojich fanúšikov vydať tento rok nový album. Počas posledných niekoľkých mesiacov kapela usilovne pracovala na nových skladbách a už sú členovia takmer pripravení odhaliť „supertanečný, funky“ album, ako povedal Flea.

RHCP2012

Spevák Anthony Kiedis ohľadom tvorby nového albumu prezradil: „Pracovali sme na všelijakých možných prevedeniach – akustických, elektrických, v štúdiách aj na verandách. Urobili sme veľký pokrok a máme kopu piesní. Niektoré sú dobré, iné sa na album nedostanú.  Je to naozaj vzrušujúce a cítim, že po dlhom čase sme nahrali lepšiu zmes songov. Ešte nikdy som nevidel chalanov takých nadšených. Hrnú sa do práce, takže sa veľmi teším. Pripravte sa na to, že si trochu zatancujete.”

Posledný rozhovor s bubeníkom Chadom Smithom. “Tvorivý proces nového albumu je dobrý. Vytvorili sme množstvo piesní a pracujeme s  producentom, ktorý nás vyzýva na nové cesty v tvorení hudby. Už nie sme chlapci, že prídeme do miestnosti a hráme všetci spoločne. Predtým sme takto veľa piesní skladali. Teraz je to inak a bude to pre nás výzva, prinesie to pre kapelu nové, skvelé výsledky”. Chad tiež spomenul, že na novom albume možno bude hosťovať Mauro Refosco, ktorý sprevádzal kapelu počas posledného turné.

Pred 4 mesiacmi basgitarista Flea mal úraz ľavej ruky, čo spôsobilo pozastavenie tvorby nového albumu. Pred 2 týždňami basgitarista Flea potvrdil, že už je zo zranenia ruky vyliečený a kapela už ďalej pracuje na novom albume.

error20