Skutočne vyjde nový album Chili Peppers tento rok? Všade ticho…

2015Osobne už mierne začínam pochybovať, že nový album Red Hot Chili Peppers uzrie svetlo sveta tento rok. Poďme sa pozrieť ako to bolo v minulosti pri vydaní posledného albumu Red Hot Chili Peppers.

1. V prvom rade by kapela Red Hot Chili Peppers mohla oznámiť, že album už je kompletne hotový. Zatiaľ táto informácia od členov kapely nebola potvrdená. Pri poslednom albume Red Hot Chili Peppers, ktorý vyšiel v auguste 2011 Chad Smith 5 mesiacov (v marci) pred vydaním albumu zverejnil, že nový album je hotový. ODKAZ

2. V marci 2011 basgitarista Flea aj spevák Anthony prezradili, že nový album vyjde v lete 2011. ODKAZ Neskôr v apríli 2011 túto informáciu potvrdil aj bubeník Chad Smith. Bohužiaľ doteraz žiadny člen kapely nepotvrdil kedy vyjde nový album.

3. Otec speváka Anthonyho Kiedisa koncom apríla 2011 prezradil, že kapela ešte nemá názov nového albumu, ktorý vyšiel v auguste 2011. LINK

4. V máji 2011 Red Hot Chili Peppers začali s nacvičovaním nových skladieb k albumu, LINK. Je pravda, že doteraz žiaden člen kapely nepovedal nič o novom albume, či je dokončený, či má názov, teoreticky Red Hot Chili Peppers nový album možno majú už dokončený a nacvičujú k turné.

5. 19. mája 2011, 3 mesiace pred vydaním albumu IWY koncom augusta, Red Hot Chili Peppers umiestnili na svoju webovú stránku informáciu „ČOSKORO“ ohľadom nového albumu. Doteraz bohužiaľ na oficiálnej stránke Red Hot Chili Peppers nič nie je o novom albume.

6. 24. mája 2011 gitarista Josh Klinghoffer prezradil, že na albume IWY bude 12 piesní. LINK. Bohužiaľ túto informáciu nám žiadny člen kapely ešte nepotvrdil.

7. Názov albumu IWY bol oficiálne zverejnený aj s termínom vydania, 2 mesiace pred vydaním, LINK, bohužiaľ ani názov nového albumu žiadny člen neprezradil.

8. V júni 2011 sa objavila aj reklama na nový album, LINK, 2 mesiace pred vydaním albumu, žiadna reklama pre nový album, ktorý by mal vyjsť tento rok sa nikde neobjavuje…

9. Rovnako v júni 2011 Chili Peppers oficiálne zverejnili názov skladieb na albume IWY. LINK

10. Rozhovor s kapelou o albume IWY, 2 mesiace pred vydaním albumu, LINK

11. 17. júna 2011 boli oficiálne zverejnené dátumy turné, LINK

12. Následne v júli oficiálne rozhovory s  kapelou, tajné koncerty, medializácia kapely, marketing,


Takže zhrnutie situácie, Red Hot Chili Peppers spomenuli v 2015, že nový album je takmer dokončený.

Nahrali veľa piesní “Nahrali sme zhruba 30 piesní. Potriedime ich ako minule“. Táto informácia bola oznámená v auguste roku 2014. V októbri 2014 basgitarista Flea dúfal, aby album vyšiel o rok, čiže október 2015.

Ak kapela skutočne chce vydať nový album ešte tento rok, tento mesiac august musí vyjsť oficiálne vyjadrenie kapely o novom albume. Samozrejme následne termín vydania albumu, singlu, rozhovory s kapelou atď. Takže ešte je čas…

error20