O Maggie tancujúcej v daždi

Keď je vonku tak horúco, napadlo mi napísať článok o tom, ako vlastne vznikla skladba The Adventures Of Rain Dance Maggie. Pozrieme si aj video spoza scény videoklipu.

maggie 1

16. júl 2011 bol deň, kedy KROQ rádio predstavilo singel The Adventures of Rain Dance Maggie. Oficiálne predstavenie singlu kapelou bolo však o dva dni neskôr. Asi mesiac pred premiérou singlu MTV vyspovedalo speváka Anthonyho Kiedisa a gitaristu Josha Klinghoffera v kalifornských “Benátkach” ohľadom nového albumu.

“Keď som “Maggie” prvýkrát počul, nečakal som, že z toho bude singel. Vedel som však, že sa mi ten jam páči,” poznamenal Kiedis. “Keď sme ju prvýkrát skúšali, nemyslel som si, že tam budú aj vokály. Išlo o prevažne inštrumentálna vec, asi hodinu dlhú. Flea prišiel s veľmi špecifickou basgitarovou líniou. Zobudil sa, dal si čaj, sadol si a oznámil: ”Napíšem klasickú basovú linku a nezastavíte ma.” Hral svoju basovú linku, až mal pocit, že varí klasiku, priniesol ju k nám a povedal: “Je to klasicky číslo 1″.

maggie 2Kiedis prezradil, že si o “Maggie” nikdy nemyslel , že by bola niečo viac ako B-side (piesne, ktoré sa nedostanú na album).

“Vzal som si to domov a bolo tak zábavné počúvať túto pieseň, že som dokonca nechal auto na príjazdovej ceste, otvoril dvere a chvíľu tancoval so stromom vedľa mňa. Nemal som tušenie, že by táto pieseň bola niečo viac ako len hodinu dlhá B-side. Ale osud to chcel, ľudia ju počuli a povedali: “Oh, to je najlepšia vec, aká tu môže byť. Je to vaša najlepšia vec”.

A tak The Adventures of Rain Dance Maggie urobilo skok z pôvodného jammovania na prvý singel. Boli sme ale zvedaví, o čom táto Maggie je. Bohužiaľ, svoju inšpiráciu Anthony neodhalil.

“Je to len zbierka spomienok a ľudí, ktorí sa mi vybavili až keď som počul tú hudbu. Potom som prišiel späť so svojimi nápadmi, s perom a papierom,” usmial sa. “Mená boli zmenené, aby boli chránené, sú v tom nevinne.”

sunflea

Zdroj rozhovoru: http://www.mtv.com

Prvú verziu videoklipu natáčala režisérka Kreayshawn, bohužiaľ Warner Brosu sa tento videoklip nepáčil a Red Hot Chili Peppers museli na poslednú chvíľu hľadať tému na nový videoklip. Kapela 30. júla 2011 prostredníctvom webovej stránky pozvala fanúšikov, aby prišli do Venice Beach (časť Los Angeles), kde vystúpia Red Hot Chili Peppers na streche budovy. Pred koncertom Flea na svoj twitter napísal:“Natáčame Raindance Maggie video na 1901 Ocean Front Walk vo Venice na 630! Príďte sem. Yeeeeeeeahhh, rock na streche.”

 

[bws_related_posts]

error20