Chad Smith dnes oslavuje 54 rokov


happy

Dnes oslavuje 54 rokov jeden z najlepších bubeníkov na svete. Hovoríme o bubeníkovi Red Hot Chili Peppers Chadovi. 

Chad Smith sa narodil v St.Paul v Minnesote 25.októbra 1961. Začal hrať veľmi skoro. Skúšal všelijaké práce už ako 17 ročný. Jediné, čo však chcel robiť, bolo hrať na bicie. V roku 1980 ukončil Bloomfield Hill`s Lasher High School. Postupom času získal veľmi dobrú povesť ako bubeník. Tvrdili o ňom, že bicie je na raňajky. Hral v kapelách ako napríklad Tilt alebo Tyrant.

V roku 1988 sa mu otvorila šanca hrať v Red Hot Chili Peppers. Prihlásil sa na konkurz, ale RHCP sa nepáčili jeho dlhé vlasy. On sa odmietol dať ostrihať a začal hrať. Po skúške ho zobrali aj vlasatého. Vynikajúco si rozumeli s Fleovou basou, čoho sa Flea nedočkal u Jacka Ironsa ani Cliffa Martineza. V roku 1989 sa pridal k Red Hot Chili Peppers a pre nich obetoval všetko. Chad Smith je veľkým priateľom speváka Pearl Jamu Eddieho Veddera. Chad je ženatý s Mariou St.John a majú spolu dcérku Manon St.John Smithovú. Narodila sa mu 3.marca 1997. Neskôr sa však rozviedli. Má tiež ešte jednu dcéru.

Chad je držiteľom Guinessového rekordu v hraní na najväčšej bicej zostave, ktorá pozostávala až z 308 komponentov. Chad je jediný člen RHCP, ktorý nikdy neskúsil drogy.

“Bývam v New Yorku a takmer každý deň som zastavený fanúšikom na ulici, ktorý mi chce povedať len: “som veľký fanúšik, ďakujem za všetku hudbu.” Ako hudobník, neexistuje pre mňa lepší kompliment.” – Chad Smith

TAK VŠETKO NAJLEPŠIE CHAD!

error20