Texty z nového albumu I’m With You

Taliansky magazín La Repubblica XL vydal článok, v ktorom uvádza niektoré texty z nového Red Hot Chili Peppers albumu I’m With You. K piesňam je aj stručný popis.

Happiness Loves Company
“Start jumpin’ cause we’ve got something to say. Young lovers keep it pumping, in the street of L.A.”

Dance, Dance, Dance
“Let’s say hello, it’s safe to go. Dance, dance, dance, dance. All night long and all night long.” Popis: Významná nakoniec. Neexistuje žiadna iná kapela ktorá cíti pulzovanie LA, naše miesto anjelov ako The Red Hot Chili Peppers.

The Adventures of Rain Dance Maggie
“Tic toc I want to Rock you like the 80′s, Tug boat Sheila, is into memorabilia. Who’ said three is a crowd, we better get it on the go.” Popis: Prvý singel, ďalšie hovorené slovo pre Anthonyho, pop jazz + bicie, funky rock. Točí sa to okolo sily pop funk štýlu klasických RHCP Cali.

Goodbye Hooray
Curb your tongue oh scallywag / because you’ve got no flag to wave / save your breath for the black and white / every dog will have his day. Popis: opovrhnutiahodná. Čierna a biela = polícia. Žiadne vlajky sa nebudú vlniť, každý pes bude mať svoj deň = parchanti zaplatia skôr alebo neskôr.

Did I Let you know
When we envision / lack of division / the planet does / another revolution. Popis: verše, ktoré popisujú sociálne záväzky, ktoré vždy charakterizovali RHCP, Flea a začiatok Silverlake konzervatória – hudby pre deti, ktoré sa chcú naučiť hrať, ale nemajú prostriedky. Sóla na trupku v štýle vojenského pochodu.

Brendan’s Death Song
If i die before i get it done / take my words and turn them / into signs that will survive. Popis: krásna balada. Óda pre Brendana Mullena, jedného z prvých veriacich v ich talent pri otvorení  Bad Brains klubu Lingerie, jeden z viacerých 80 ročných v LA. Zomrel v roku 2009 a je tiež autorom ich prvej obrázkovej knihy The Red Hot Chili Peppers “An Oral History Visual. Pieseň o láske, o ich histórií, hovorené slovo Kalifornského štýlu gitary s Antohnyho a Joshovou zmesou spomienok v kapele.

Look Around
Please don’t look trough me / hurts my heart / when you do that to me / steet life / out my window / city made breeze. Popis: mix funku, punku,  balady psychodelic rocku a hovoreného slova.

Factory of Faith
All My life i was / Swinging for the fence / never playing good defense / we were gunnin for the glitter / every hot and heavy hitter. Popis: stará cesta. Začína mega Fleovou basou + nabitého Chada a Josha. Rytmus, energia, hovorené slovo. Odkaz na „športové výkony“ naznačuje oživenie Anthonyho v 12 krokoch pre tých, ktorí trpia závislosťou.

Police Station.
Popis: jedna z najlepších. Pomalá, emocionálna, zrkadlo z minulého života. Upozornenie: každá skladba ktorú počúva hudobník sa môže viac či menej stotožniť, pretože sú to jeho osobné skúsenosti. Polícia povedala, že Spojené Štáty Kalifornia, ten kto tam žil v tej dobe 80/90 rokov: je to mix rasizmu, krvi, mokré štvrťe, neskôr prvý rap a hip hop, černosi a mexičania, čo sa malo stať…

Ethiopia
Popis: odráža to nová duchovnosť v kapele. Namiesto drôg, alkoholu, injekcii, žiadneho heroínu je to láska k deťom a rodine. Rešpekt a nádej. Starší Red Hot Chili Peppers (skvelí)

Zdroj: http://stadium-arcadium.com

error20