Anthonyho tetovania

Anthony Kiedis má 10 (viditeľných) tetovaní. Každé z nich má zvláštny význam a predstavuje spomienku na ľudí, ktorí sú v jeho živote dôležití. Napríklad si uctieva pôvod svojej matky portrétmi indiánskych náčelníkov na oboch ramenách. Jeho prvým tetovaním bol náčelník Sediaci býk na pravom ramene (Chief Sitting Bull), ktorého nasledoval Chief Joseph na ľavom.

stiahnuťstiahnuť (1)

Väčšina jeho tetovaní je čiernych, farebné sú len tiger a koi kapor s kvetom na predlaktiach. Ide o symetrické dizajny, ktoré sú v rovnováhe. Niektoré z nich má na svedomí holandský tatér Henk Schiffmacher z Amsterdamu (prezývaný aj Henky Penky), ktorý už vstrekol atrament do kože mnohým známym muzikantom.
Odkazom na Anthonyho indiánsky pôvod je aj obrovský sokol na chrbte, inšpirovaný aztéckymi symbolmi. Tiež ide o dielo tohto umelca. Nechal si ho zvečniť počas prvého európskeho turné Red Hot Chili Peppers v roku 1988 a jeho dokončenie trvalo 18 mesiacov, počas ktorých sa spevák vracal do Holandska.

anthony_kiedis_011

Tiger na vnútornom pravom predlaktí pribudolv roku 2001 a mal mu pomôcť prekonať rozchod s priateľkou. Je to jeho znamenie v čínskom kalendári a podľa thajskej tradície symbolizuje dlhovekosť a ochranu. Rád dodáva, že on je Tiger Tony – kreslená postavička z reklamy na cereálie. Koi kapor a kvet na ľavom predlaktí sú symbolom prekonania nepriazne osudu. Anthony hovorí, že je to o “plávaní proti prúdu.”

humor-kelloggs-frosties-box-cover-poster-PYR32934AK-colour-tattoos

Keltské dýky sa na oboch rukách tiahnu od lakťov až po zápästia. Podobné tribal ornamenty mu lemujú obe ramená.

Anthony Kiedis Tattoos AK-Edit

Keď nahrávacia spoločnosť požiadala kapelu, aby vymysleli logo, ktoré by sa objavilo na tričkách, Anthony len vzal kus papiera a načmáral naň osemcípu hviedzu – asterisk. Vraj nemá žiadny špecifický význam a spevák sa vyjadril, že všetko závisí len na fantázii. Mnohí toto logo nazývajú aj hviezdou nekonečna, ktorá predstavuje kontrolovaný chaos. To je pre túto kapelu dosť výstižné pomenovanie. Kým červená farba loga symbolizuje vášeň a odvahu, čierna zastupuje dominanciu a eleganciu. Na druhej strane, biela predstavuje čistotu a čaro ich hudby.
Je to Anthonyho najmenšie tetovanie a môžeme ho nájsť aj na zadnej strane obalu albumu Blood Sugar Sex Magik. Krátko potom, ako John Frusciante nastúpil do kapely si spolu s Anthonym nechali obaja vytetovať daný symbol na pravé zápästie. Ale o Johnovi inokedy 🙂

ak-writing rhcp_bssm_back

 

 

Zdroj: http://www.2oceansvibe.com/2013/02/05/a-must-read-before-tonights-gig-a-guide-to-anthony-kiedis-tattoos-pics/

 

error20