ANTHONY MAL ÚDAJNE PROBLÉMY Z OBLIČKAMI

Red Hot Chili Peppers oznámili tento rok prerušenie činnosti a ako dôvod uviedli to, že si členovia kapely po rokoch neustáleho nahrávania albumov a spoločného cestovania a koncertovania na turné potrebujú od seba oddýchnuť a venovať sa sami sebe. Podľa bulvárnych správ však boli jedným z hlavných dôvodov pre dočasné rozpustenie kapely zdravotné problémy speváka Anthonyho Kiedisa.

Britský denník The Sun priniesol tento týždeň informáciu, že pauza Red Hot Chili Peppers je nútená, nakoľko Anthony Kiedis vraj v lete tohto roka bojoval s vážnymi zdravotnými ťažkosťami a hrozilo mu zlyhanie obličky. Údajný blízky priateľ speváka pre denník povedal: „Jeho zdravotný stav bol naozaj bezútešný. Diskutovalo sa aj o tom, že by bol pridaný na zoznam ľudí čakajúcich na transplantáciu. Ale ľudia, ktorí v minulosti brali drogy a nadmerne užívali alkohol, majú nižšiu pravdepodobnosť, že ich telo prijme nový orgán.“

46-ročný hudobník, ktorý v minulosti často bojoval so závislosťou na heroíne a kokaíne, sa v lete rozišiel s Heather Christie, ktorá mu v októbri 2007 porodila prvého syna meno Everly Bear. O vážnych zdravotných problémoch však až doposiaľ nikto netušil, keďže Kiedis sa v máji osobne zúčastnil tlačovej konferencie, na ktorej kapela oznámila svoju ročnú pauzu.

V každom prípade, ak by aj správy o jeho zlom zdravotnom stave neboli pravdivé, Red Hot Chili Peppers sa s novým materiálom alebo koncertami tak skoro nevrátia. Podľa basgitaristu Michaela „Flea“ Balzaryho bude prestávka kapely trvať dva roky a aj keď bubeník Chad Smith v septembri vyhlásil, že to najlepšie od RHCP ešte len príde, ich návrat v roku 2009 je veľmi nepravdepodobný.

Flea totiž bude mať počas roka plné ruky práce ako člen koncertnej zostavy legendárnej britskej kapely The Faces, ktorá sa po viac než 30 rokoch vracia na scénu s comebackovým turné. 46-ročný basgitarista na koncertoch The Faces nahradí zosnulého pôvodného člena Ronnieho Lanea a doplní na pódiách štvoricu rockových veteránov – Rod Stewart, Ronnie Wood, Kenney Jones a Ian McLagan.
Zdroj:
http://www.hudba.sk/spravy/2008-12-18-frontman-red-hot-chili-peppers-mal-udajne-problemy-s-oblickami

error20