JOHN FRUSCIANTE UŽ RAZ OPUSTIIL SKUPINU

FRUSCIANTE UŽ RAZ OPUSTIL SKUPIINU !
Nieje to prvý krát, čo John Frusciante sa oddeluje od Red Hot Chili Peppers. Zahltený v úspechu albumu Blood Sugar Sex Magik (1992) skupina sa stala naozaj úspešná. A to vďaka Johnovi. John ten úspech nezniesol a tak upadol do závislosti na heroíne.
V roku 1992 počas japonského turné, zúfalí členovia volali manažérovi Lindy Goetzovi, že John odmieta vyjsť z izby a že odchádza z kapely. Presvedčili ho, aby odohral ešte aspoň večerný koncert, potom nasadol do lietadla a odišiel. Redhotom teda vystala otázka, kto nahradí Johna.
Nahradil ho gitarista Dave Navarro. John bol medzitým na pokraji smrti. S pomocou priateľov išiel na odvykaciu kúru. Keď sa vrátil, bol čistý. Vytrhali mu všetky zuby kvôli infekcii z drog.
Album One Hot Minute s novým gitaristom nebol veľmi úspešný. Chad mal hosťovačky na rôznych albumoch, Flea hral s Alice in chains, čím sa definitívne odcudzili s Anthonym, skupina sa rozpadla.
Tak ako po smrti Hillela, Anthony s Fleom si sadli aby prediskutovali situáciu. Flea sa vyjadril, že nemá záujem ďalej hrať v kapele. Jedine, ak by sa vrátil John. Anthony povedal, že by nemal nič proti, tak zavolali Johna a on povedal, že nič na svete by ho neurobilo šťastnejším.
Na to sa všetci rozplakali a Red Hot Chili Peppers opäť vstali z mŕtvych. Po menej úspešnom One Hot Minute sa do kapely vracia gitarista John Frusciante. Album sa stalo veľmi úspešným vďaka hitom ako napr. Otherside, Californication – ktoré sa umiestnilo na 3. mieste rebríčka US Billboard200. Predalo sa viac ako 15 000 000 kópíí po celom svete.

Napriek tomu v posledných desiatych rokoch John sa nevenoval len Red Hot Chili Peppers. Vydal niekoľko vlastných sólových albumov. Zvesti o jeho oddanosti k skupine sa znova objavili koncom minulého mesiaca, keď v priebehu rozhovoru pre časopis Classic Rock, bubeník Chad Smith, odpovedal na otázku o účasti Frusciante, povedal: „No … v túto chvíľu nemôžem o tom hovoriť . Bolo mi povedané, zostať od otázky, ohľadom Johna. “

Zdroj: http://www.musicradar.com/news/guitars/john-frusciante-has-left-red-hot-chili-peppers-says-source-229551 a informácie o skupine sú z našej stránky.

error20