ALBUMY RED HOT CHILI PEPPERS V REBRÍČKOCH ZA DESAŤROČIE

Daily Mail – By The Way je na 9. priečke z 50.
Keď gitarista John Frusciante upevnil reťazec Chili Peppers, ktorý opustili funk a punk a dodal im najlepší kalifornský rockový album od The Beach Boys. Pieseň: Universally Speaking.

The Times Online – By The Way je na 98. priečke z najlepších 100 albumov desaťročia.
Vďaka gitaristovi Johnovi Frusciante – mal zmysel pre melodický zázrak a to zrazu boli Chilies, mohlo to byť dobrodružstvo v hocijakom smere čo oni chceli – obrovský rockový refrén, mrákotné baladické básnictvo, ska, Beach Boys harmónie a taktiež flamengo.

New York fruit stand – Stadium Arcadium je na 50. priečke z 50.
Zatiaľ čo nie je komerčne úspešný ako Californication alebo v 90. rokoch Blood Sugar Sex Magik vytvorený Red Hot Chili Peppers získal miesto za najlepší mainstreamový rockový čin v rokoch. Hviezda Stadium je očividne John Frusciante, ktorý presvedčivou gitarovou prácou robí dynamický pohyb do popredia výtvoru v kapele. Piesne ako Readymade zatiaľ čo Slow Cheetah, Strip My Mind a Wet Sand pripomínajú Vám aké to je byť zabitý. Oba disky na tomto skvelom dvojalbume sú víťazi od začiatku po koniec. Toto album je pripomienka toho, čo sa môže stať, traja neuveriteľne talentovaný hudobníci a jeden rockovo najzaujímavejší frontman sú spolu a robia hudbu v neistý čas.

411mania – Najväčšie prekvapenie v roku 2009: John Frusciante opustil Red Hot Chili Peppers.

Zdroj: http://www.invisible-movement.net/2010/01/john-and-related-topics-on-end-of-year-and-end-of-decade-lists

error20