JOHNOV SÓLOVÝ ALBUM V REBRÍČKOCH

Popwrecking – Adam Leroy zhodnotil že The Empyrean je najlepší album roku 2009.
Začiatočná pieseň The Empyrean albumu na predĺženom gitarovom sóle, pripomína Pink Floyd Meddle éru. A tak sa začína cesta rovnaká s časťou rocku a folku kvitnúca s elektrickým štýlom. Každý nový album čo stvoril John Frusciante je na rozdielnom stupni v jeho kariére, práve teraz je to „frajer ktorý nahral majstrovské dielo“.

marathonpacks – Craig Shank hovorí že The Empyrean je najviac prehliadnutý album roka 2009.
Red Hot Chili Peppers geniálny gitarista vydal reťazec zázračných vlastných sólových albumov po skončení víťazstva nad jeho závislosťou. Toto úsilie predstavuje s hosťami ako Flea, Josh Klinghoffer, a Johnny Marr. Tam je veľa toho o láske, pocitoch, atmosfére albumu.

Rogue Mag – podľa Dan Nicholls je The Empyrean štvrtý z 10. najlepších albumov roka 2009.
Prechádza nemilosrdnou hĺbkou do duše. Nádherné miesta a štýlovo jedinečná.

Danny Washington -blogger, podľa neho je The Empyrean najlepší album roku 2009.
Toto sa stalo mojim obľúbeným albumom všetkých čias. Všetko je tam ideálne pre moje uši. Experimentálne, ale ku podivu dostupná pre fanúšikov všetkých typov psychedelického rocku. Frusciante album produkoval sám a on urobil tak úžasnú prácu. Mozaiky nástrojov majú priestor na dýchanie, jeho spev nikdy nebol lepší a jeho hra na gitaru je dobrá, správna, čo by ste čakali od jedného z najväčších životných rockových gitaristov.

Radio-Active Records – Paul, jeden z členov štábu hovorí že The Empyrean v TOP 10 rebríčku pre rok 2009 je na 4. mieste.
John je známy pre počúvanie hudby od 70. rokov a verím, že to naozaj ukazuje na tomto albume. Fanúšikom Fruscianteho sa bude páčiť nahrávka a ľudia, ktorý ju ešte nepočuli, ktorý ešte nie sú oboznámení s jeho hudbou, budú v šoku pri počúvaní.

Zdroj: http://www.invisible-movement.net/2010/01/john-and-related-topics-on-end-of-year-and-end-of-decade-lists

error20