RED HOT CHILI PEPPERS VYSTÚPILI PO 29 MESIACOCH

Americká skupina Red Hot Chili Peppers (RHCP) vystúpila v piatok v Los Angeles po prvý raz po 29 mesiacov trvajúcej prestávke. Kalifornská štvorica sa predstavila na galavečere nadácie MusiCares, kde kanadskému hudobníkovi Neilovi Youngovi udelili dva dni pred 52. ročníkom odovzdávania cien Grammy titul MusiCares Osobnosť roka. Ďalšie koncerty kapela zatiaľ naplánované nemá.
Red Hot Chili Peppers sa v Kalifornii ukázali v zostave s novým gitaristom Joshom Klinghofferom, ktorý je už s definitívnou platnosťou novým členom skupiny. Tridsaťročný Klinghoffer nahradil o deväť rokov staršieho Johna Fruscianteho. Ten z kapely odišiel, pretože sa chce sústrediť na vlastné hudobné projekty. S ostatnými členmi RHCP sa ale nerozišiel v zlom a Flea, Kiedis i Smith jeho rozhodnutie rešpektujú.

Red Hot Chili Peppers začali po dvojročnej prestávke pracovať 12. októbra 2009 na novom štúdiovom albume, ktorý by mohol vyjsť v jeseni 2010. Zatiaľ poslednou štúdiovou nahrávkou kapely je dvojalbum Stadium Arcadium (2006), ktorý sa v máji 2006 dostal na prvé miesto v rebríčku v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Kanade, Japonsku, Francúzsku, Nemecku a ďalších krajinách.

Prestížny magazín Rolling Stone ho označil za najlepší album v histórii skupiny a zároveň druhú najlepšiu nahrávku vôbec vydanú v roku 2006. Vyšla z neho pätica singlov – Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump.

Zdroj: SITA

error20