PREDBEŽNÉ INFORMÁCIE O NOVOM ALBUME

Red Hot Chili Peppers vydali svoj posledný album v roku 2006 – Stadium Arcadium. Zatiaľ sme nepočuli bližšie informácie o novom 10. albume. Po Stadium Arcadium turné kapela mala prestávku, zatiaľ čo bas gitarista Flea spolupracoval s Thom Yorke, bubeník Chad Smith so superkapelou Chickenfoot. Nedávno bolo potvrdené, že kapela má nového gitaristu – Josh Klinghoffer (náhrada za Johna Fruscianteho, ktorý sa venuje vlastnej sólovej tvorbe). Red Hot Chili Peppers pracujú na svojom 10. štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť približne v októbri 2010.
Podľa časopisu The Clash, je tam špekulácia Radiohead štýlu, pretože Flea nedávno spolupracoval s Thom Yorke. Zatiaľ žiadne slovo, no Chad Smith potvrdil, že v niektorých skladbách je piáno.
Bubeník tiež spomenul, že nový gitarista prinesie nový zvuk a smer kapely. „Je to zmena, pretože máme nového člena v kapele, je veľmi talentovaný, veľmi muzikálny“ hovorí Chad na blogu Grammy.
„Je to čerstvé, je to zábava, pretože všetci sú v dobrej nálade, všetci prichádzajú s množstvom dobrých nápadov a ja sa len teším, čo prinesie budúcnosť.“
Taká rôznorodá muzikálnosť vychádza z tejto štvorice, bude to naozaj zaujímavé sledovať, bude to znova doba Blood Sugar Sex Magik alebo roková hymna Stadium Arcadium či Californication, alebo skok do nového teritória ?

Zdroj: http://www.aolradioblog.com/2010/03/12/red-hot-chili-peppers-2010-new-album/

error20