JOHN FRUSCIANTE ZVOLENÝ ZA NAJLEPŠIEHO GITARISTU

Pred mesiacom bola v BBC radio anketa s názvom The Axe Factor, s cieľom vybrať najlepšieho gitaristu za posledných 30. rokov (1980-2010). 40. gitaristov bolo v tejto ankete, veľa z nich pochádzalo z Veľkej Británie, ktorá mohla byť jedným z faktorov pre výber víťaza.
Výsledky ankety boli vyhlásené na večer 9. apríla v špeciálnej šou, ktorú sprevádzal Steve Lamacq.
Top 5 gitaristov:
1. John Frusciante – 13,9% z celkových hlasov
2. Slash – 10,3%
3. Matt Bellamy – 8,6%
4. Johnny Marr – 6,8%
5. Tom Morello – 5%

Pre celý zoznam 40. gitaristov navštívte http://www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor/index.shtml

Hostiteľ Shaun Keaveny o Johnovi povedal:
„Jeho rozsah od minimalistických obrysov melódie, prostredníctvom trhaného Hendrix akordu, vyjadrujúci všetky cesty až do 11. nariekajúceho metal zafarbeného blues, mu dáva výhodu nad mnohými v zozname. Preto ho pozdravujem“

Veľa ľudí na celom svete dospievalo s melódiami Johna Fruscianteho a spoznali ho cez neustále sa zlepšujúcou inovačnou prácou s Red Hot Chili Peppers. Veľa z nás sa dostalo aj do sólových albumov Johna a otvorilo našu myseľ, kde sme spoznali úplne nový rozmer hudby, úplne nové prúdenie slov a myšlienok. Veľká vďaka pre každého, ktorý uznáva Johnov talent za uplynulé roky, ktorý si uvedomil, že bol, je a bude 10 rokov napred, čo je všeobecne uznávané a moderné. Je v tom veľa práce, aby si vydobyl rešpekt, je to naozaj mimoriadna osobnosť s celou slnečnú sústavu talentov, bez ohľadu na to, čo spoločnosť môže chcieť od neho.

error20