Flea spolupracuje s Damonom Albarnom

Líder hudobných formácií Blur a Gorillaz Damon Albarn založil novú medzinárodnú hudobnú skupinu. Štyridsaťdvaročný všestranný muzikant jej však ešte nevymyslel názov.

Popri ňom ju tvoria vynikajúci inštrumentalisti – nigérijský bubeník Tony Allen a americký basgitarista Flea, ktorý je spoluzakladateľom kapely Red Hot Chili Peppers.

Podľa Albarna má skupina už z troch štvrtín hotový debutový štúdiový album. V rozhovore pre portál Stuff.co.nz uviedol, že kapela sa v tvorbe sústreďuje na Allenove korene, teda na africkú hudbu, presnejšie afrobeat. Allen a Albarn už v minulosti spolupracovali a to na projekte The Good, The Bad & The Queen. Pod týmto názvom vydali v januári 2007 aj jedinú štúdiovú nahrávku.

Flea, občianskym menom Michael Balzary, momentálne popri práci s Allenom a Albarnom nahráva nový štúdiový album svojej domovskej kapely Red Hot Chili Peppers. Tento rok sa venoval aj projektu Atoms For Peace, ktorý založil frontman Radiohead Thom Yorke.

Ani Damon Albarn sa momentálne nevenuje iba jedinej skupine. Od 11. do 25. novembra bude spolu s Gorillaz koncertovať v Európe a popritom pripravovať nový album tejto kapely. Podľa jeho vlastných slov bude aktuálne turné Gorillaz posledným v najbližších rokoch. „Doma mám malú dcérku a nie je možné byť tak dlho z domu,“ uviedol Albarn.

Zdroj: http://hudba.zoznam.sk/spravy/2010-11-05-damon-albarn-zalozil-novu-skupinu-jej-clenom-je-i-flea-z-rhcp

error20