Red Hot Chili Peppers zahrajú na festivale Rock in Rio

Včera sme zverejnili informáciu, že Red Hot Chili Peppers vystúpia na festivale Rock in Rio. Dnes sa táto aktuálna informácia dostala na webové portály, prečítajte si recenziu.

Americká kapela Red Hot Chili Peppers (RHCP) vystúpi 24. septembra 2011 na podujatí Rock in Rio v brazílskom Riu de Janeiro. Ide o prvý potvrdený termín a miesto verejného vystúpenia skupiny, ktorá pred svojimi fanúšikmi naposledy odohrala koncert ešte 26. augusta 2007 na britskom festivale Leeds.

Na jednom z najväčších hudobných festivalov na svete sa RHCP ukážu ako štvorčlenná formácia v zostave už aj s novým gitaristom Joshom Klinghofferom, ktorý v kapele nahradil Johna Fruscianteho. Ten z kapely odišiel, pretože sa chce sústrediť na vlastné hudobné projekty.

Red Hot Chili Peppers už na podujatí Rock in Rio hrali a to hneď dvakrát. V roku 2001 vystúpili v Riu de Janeiro a o päť rokov neskôr na portugalskej edícii tohto podujatia v Lisabone.

Kalifornčania začali po dvojročnej prestávke pracovať vlani v októbri na novom štúdiovom albume, ktorý by mohol vyjsť na jar 2011. Koncom januára vystúpili v Los Angeles na galavečere nadácie MusiCares, kde kanadskému hudobníkovi Neilovi Youngovi, ich dlhoročnému kamarátovi, udelili titul MusiCares Osobnosť roka. V tomto prípade šlo o neverejné vystúpenie. Zatiaľ poslednou štúdiovou nahrávkou RHCP je dvojalbum Stadium Arcadium (2006), ktorý sa v máji 2006 dostal na prvé miesto v rebríčkoch v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Kanade, Japonsku, Francúzsku, Nemecku a ďalších krajinách. Prestížny magazín Rolling Stone ho označil za najlepší album v histórii skupiny a zároveň druhú najlepšiu nahrávku vôbec vydanú v roku 2006. Vyšla z neho pätica singlov – Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump.

Festival Rock in Rio sa po prvý raz uskutočnil v brazílskom Riu de Janeiro v januári 1985. Hostil vtedy interpretov ako AC/DC, Al Jarreau, B-52’s, Bon Jovi, Iron Maiden, James Taylor, Ozzy Osbourne, Queen, Rod Stewart, Scorpions, Whitesnake alebo Yes. Desať dní trvajúce podujatie navštívilo 1,4 milióna ľudí. Po druhý raz sa Rock in Rio uskutočnil v roku 1991 na legendárnom brazílskom Estádiu do Maracana. Opäť hostil vtedajšie najväčšie svetové hviezdy ako a-ha, Billy Idol, Faith No More, George Michael, Guns N‘ Roses, Happy Mondays, INXS, Joe Cocker, Judas Priest, Lisa Stansfield, Megadeth, New Kids on the Block, Prince, Run DMC, Santana či Snap! Po tretí raz ponúklo Rock in Rio v roku 2001 koncerty Becka, Britney Spears, Dave Matthews Band, Neila Younga, ‚N Sync, Oasis, R.E.M., Stinga či Sheryl Crow. Hlavný organizátor festivalu Roberto Medina sa vtedy rozhodol, že podujatie Rock in Rio bude putovné a v roku 2004 sa bude konať v portugalskom Lisabone. V Portugalsku sa festival Rock in Rio uskutočnil aj v rokoch 2006, 2008 a 2010. V roku 2008 a 2010 sa konal už aj v španielskom Madride. Medina tento rok uvažoval, že festival v roku 2011 usporiada na ďalších miestach – zrekonštruovanom okruhu v poľskej Poznani a tiež v Londýne.

Zdroj: http://www.aktuality.sk/clanok/176482/red-hot-chili-peppers-zahraju-na-festivale-rock-in-rio/?i9=f05ec980e894

error20