Sammy Hagar o nahrávaní nového Chickenfoot albumu

Superkapela Chickenfoot (z ľava – Joe Satriani, Michael Anthony, Chad Smith, Sammy Hagar) 

Chickenfoot začnú nahrávať ich nový album v piatok, ale pre speváka Sammyho Hagara bude nasledujúcich 48 hodín ako večnosť. „Som tak pripravený na prípravu tohto albumu“ hovorí.

Chickenfoot budú nahrávať album v Hagarovom Marin County štúdiu, The Foot Locker, predtým známy ako Red Rocker. „Tu sme toho veľa spravili pre prvý album a skončili sme až na Skywalker Studios“, dodal. „Teraz som si celkom istý, že celý album nahráme tu. Päť piesní pre prvý album sme nahrali na tomto mieste a práve niektoré sú z mojích obľúbených. Nahrávanie posledného albumu nám trvalo asi tri mesiace, no myslím že tento album dotlčeme za polovičný čas. Nemáme nejaké namáhavé stretnutie, všetci sme tak hudobne schopní v tomto smere, sme ako jazzová kapela. Niekto niečo povie a ideme“.  

Hoci Chickenfoot strávili veľa času spolu v roku 2010 – s výnimkou gitaristu Joa Satrianiho, ktorý bol na turné so svojím sólovým albumom a Chadom Smithom, ktorý dokončoval dlhoočakávaný album s Red Hot Chili Peppers, spevák Sammy Hagar nemá dôvod a pochybnosti o tom, že by sa niektorý zo štyroch členov nezúčastnil nahrávania, budú lietať iskry. Keď sme sa spýtali Sammyho, že ako by sa mohol nový album Chickenfoot odlišovať od jeho predchodcu, Hagar poukazuje na pieseň Come Closer, o ktorej hovorí, že prvý krát Satriani zložil hudbu k spevákovým existujúcim textom. „Zvyčajne som písal texty k hudbe, tentokrát je to opačne, je to úžasné“ . Hagar tiež spomína dve akustické čísla Satrianiho práce „Tieto veci sú kamenná-studená blues. To čo chcem urobiť, je vytvoriť skutočný autentický blues, ako urobil Zeppelin. Chcem vziať blues a skutočný rock. Je čas pre Zeppelin v našej hudbe.“ 

Na tému vydania albumu, Hagar hovorí, že je to „trochu skoro predpovedať, ale chcem vyraziť na turné neskôr v tomto roku„. Jeden z možných trikov pre turné je ohľadom bubeníka Chada Smitha, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou hrať s Red Hot Chili Peppers, keď vydajú album v lete. „Je to konflikt“ pripúšťa Hagar. „Ale čo môžeme urobiť? Chad urobí neuveriteľnú nahrávku s nami, ak nemôže byť s nami na turné, budeme musieť vziať dočastnú náhradu“. Sammy menuje Jason Bonham, Matt Sorum, Vinnie Paul a Abe Laboriel Jr ako možný kandidáti. „Každý jeden z nich by bol úžasný, ale ako hovorím, len dočasne. Nemôžem dostatočne zdôrazniť, že Chad je členom Chickenfoot“.

Zdroj: http://www.musicradar.com/news/guitars/exclusive-sammy-hagar-on-recording-chickenfoots-new-album-361917

error20