Anthony Kiedis spravil rozhovor s producentom

Anthony Kiedis spravil rozhovor s Rickom Rubinom pre Interview Magazine! Vydané vo februári 2011!

Rick Rubin, preslávený ako producent známych kapiel, hovorí o svojom najnovšom životnom štýle a svojom živote od čias mladosti.
V rozhovore s Anthonym sa nevyhli ani téme Red Hot Chili Peppers. Rick rozpráva o tom ako sa zoznámil s touto kapelou:

RUBIN: Prvýkrát čo sme sa kedy stretli bolo nahrávacie štúdio, ktoré bolo súčasťou Capitol Records. Nebolo to ale v budove Capitol. Bolo to EMI na Sunset. Myslím že to bola pôvodná zostava Chili Peppers, lebo viem že tam bol Hillel Slovak.

KIEDIS: Hillel tam bol. Myslím že Cliff (Martinez) mohol byť ešte stále v kapele. Bolo to skoro vtedy keď tento odchádzal a náš pôvodný bubeník, Jack Irons, sa vracal. Ale Hillel tam bol určite.

RUBIN: Pamätám sa že to bolo pre mňa čudné. Spomínam si na temný pocit keď som tam bol. Bolo to niečo, čomu som nerozumel. Nevedel som čo sa dialo v tej miestnosti – a to nemá nič spoločné s hudbou. Bola tam energia nedôvery alebo niečo medzi všetkými v tej miestnosti. A vyzeralo to desivo, ako ‚Niečo sa tu deje čo je zlé a neviem čo to je, ale nechcem byť okolo tohto…‘

KIEDIS: Áno, to prvé stretnutie mohlo byť okolo roku 1985 alebo 1986. Myslím že si doslova vkročil do jedného z našich najnižších, najtemnejších, drogovo najzmätenejších bodov. Pre mňa to bolo zvláštne a pozoruhodné, že sme sa stále ukazovali a cvičili, pretože Hillel a ja sme boli veľmi zapojení do realizácie sebazničenia a značnej konzumácie narkotík do bodu, kedy si nevedel čo sa deje keď si vkročil do miestnosti. Bol si s Adamom?

RUBIN: Bol som s Adamom Horovitzom (z Beastie Boys).

KIEDIS: Boli sme naozaj mimo. Myslím ten deň keď sme sa stretli, kedy sme boli obaja na úplne iných miestach a potom sme to trochu urovnali po niekoľkých rokoch a proste začali spolupracovať. A teraz bývame len kúsok od seba a chodíme spolu surfovať.

RUBIN: Úžasné ako sa život rozvinul.

KIEDIS: Šokujúce.

RUBIN: Pamätám sa, že som bol veľmi nadšený keď sme išli spoločne pracovať, lebo som bol nový v L.A. v tej dobe. Býval som v New Yorku a práve som sa presťahoval do L.A. a pamatám sa že som bol vzrušený lebo náš vzťah bol cítiť ako súčasť môjho uvedenia do mesta. Aj keď som v L.A. už predým bol, vždy som sa veľmi cítil ako outsider a trávenie času s vašou kapelou mi umožnilo vidieť L.A. z pohľadu insidera a naozaj som si to užil. Veľmi rád som mal zážitky keď som som pociťoval aké to je byť miestny.

KIEDIS: Teraz si veľmi miestny.

RUBIN: Som miestny.

KIEDIS: Časť štruktúry.

RUBIN: Áno.

KIEDIS: Dobre, idem zobrať syna na návštevu k starému otcovi.

RUBIN: A ja pôjdem do telocvične.

Zdroj: http://stadium-arcadium.com

error20