By The Way a Dani California ako jedny z podstatných pesničiek 21. storočia!

Pesničky By The Way a Dani California uvedené v zozname časopisu Kerrang! ako jedny z podstatných pesničiek 21. storočia!

150 zabijáckych songov podľa hlasovania čitateľov! Zoznam je uverejnený v časopise Kerrang! v čísle z 29.1. (vydanie 1348).
BY THE WAY
Z albumu Red Hot Chili Peppers Californication z roku 1999 sa predalo 15 miliónov kusov, ktorým si zachránili svoju kariéru a obnovili pozíciu jednej z najväčších rockových kapiel sveta. Prirodzene, prvým singlom z ich nasledujúceho dlhohrajúceho potreboval byť absolútnym vypalovákom. Chilis sa zhostili úlohy úžasne s By The Way, pesničkou ktorá zotrvala sedem týždňov na prvej priečke hitparády US Mainstream Rock Tracks. V texte sa hovorí o dievčati menom Dani a ako taká je údajne druhou časťou v trilógií pesničiek, ktoré ju najprv spomínajú v úvodnej piesni albumu Californication a neskôr v singli Dani California zo Stadium Arcadium z roku 2006.

DANI CALIFORNIA

Po problémových stretnutiach k albumu By The Way z roku 2002 sa Red Hot Chili Peppers vrátili s rozsiahlym dvojalbumom s ešte rozťahanejšími gitarami. Bol to hlavný singel tejto zbierky, obyčajná, pôsobivá jednoduchá pesnička vyplnená s výbušnými refrénmi a samozrejme veľa gitarami. Napísané na oslavu bývalého výdobitku speváka Anthonyho Kiedisa, znela niektorým poslucháčskym ušiam nanešťastie podobne hitu Mary Jane’s Last Dance od Toma Pettyho z roku 1994 – avšak vždy príjemný pán Petty nechal bezpochyby náhodnú podobnosť ísť, ako sa pesnička vyšplhala do Top 10 po celom svete a získala dve ocenenia Grammy.

http://stadium-arcadium.com

error20