Chickenfoot chcú vydať album neskôr, kvôli bubeníkovi

Kapela Chickenfoot, ktorej členmi sú bývalí Van Halen členovia Sammy Hagar a Mike Anthony, sólový gitarista Joe Satriani a bubeník Chad Smith začala pred týždňom nahrávať nový album. Matt Warnock urobil rozhovor so spevákom kapely Sammym Hagarom o nahrávaní druhého albumu kapely.

Nahrávate nový album s Chickenfoot asi týždeň. Ako to ide zatiaľ?
Sammy: Začali sme minulú sobotu – dnes je to týždeň. Pracujeme sedem dní a neuveríte, už máme jedenásť piesní. Nie je to tak, že by sme spravili piesňe predtým, teraz by sme si ich len vypočuli a vybrali tie najlepšie. Píšeme v štúdiu, na mieste. Joe Satriani nám predstavil niekoľko hudobných nápadov a jeho nápady sú naozaj spoločné, nie je to len hmlistá predstava. Pracujeme usporiadane, kým sa všetci nezhodneme. Moja práca je príjsť s názvom, ak sme hotoví, nacvičujeme pieseň. V poslednom rade idem von a píšem texty. Verte tomu alebo nie, už som napísal texty pre päť piesní na nový album. Vypočujeme si tieto skvelé piesňe a ďalej pokračujeme v procese. Nemôžem uveriť, ako rýchlo idú veci s týmto albumom. Je to úžasné.

Znie to, ako by ste leteli procesom nahrávania. Je to kvôli vydaniu albumu? Pretože sa veci pohybujú tak rýchlo?
Sammy: Letíme cez to, ale nemyslím si, že by to malo mať vplyv na vyjdanie albumu. Vydáme album až ku koncu roku. Deje sa to rýchlo, pretože sme chceli bubeníka Chada Smitha na bicie v týchto piatych týždňoch. Očakávame, že v týchto piatych týždňoch dokončíme 12 alebo 13 piesní, bubeník nahrá bicie stopy a potom Chad môže ísť preč, zatiaľ čo Joe Satriani, Mike Anthony a ja dokončíme album. Je to tak ako sa plánovalo, ale my sme ďalej. Je to šialená chémia v tejto kapele. Urobili sme to v krátkom čase a zdá sa, že všetko príde jednoduché. Je tu naozaj zvláštna chémia byť v tejto kapele.

Keď hovoríme o chémií, nahrávate album v týchto piatych týždňoch, pretože Chad Smith je so skupinou Red Hot Chili Peppers. Boli reči, že hladáťe náhradníka za Chada, aby Chickenfoot mohli ísť na turné v tomto roku, alebo počkáte na Chada, kým bude voľný a môže ísť na turné spolu s Vami?
Sammy: Je to ťežké povedať. Poviem len to, že teraz nie som pripravený sa zaviazať k jednej z tejto možnosti. Keby bolo na mňe, tak Chad je bubeník v tejto kapele a žiadny iný. Ale rovnako to, čo sme spravili pre tento album. Pred ôsmymi mesiacmi sme sa rozprávali o návrate do štúdia. Môžeme urobiť album, kedykoľvek chceme, mám vlastné štúdio, ale rozhodli sme sa počkať na Chada. Navrhovatelia sa snažia si rezervovať naše koncerty na leto, aby sme prišli do Európy, urobili nejaké veci v Spojených štátoch, ale rozhodli sme sa povedať nie. Nebudeme si pripravovať koncerty, kým nevydáme album. Keď vydáme album, uvidíme čo sa stane. Pokiaľ je to ten druh odozvy, ktorý sme dostali minule, budeme musieť asi ísť von. Ak dostaneme náhradníka za bubeníka, musíme ísť s ním. Chad je bubeník v Chickenfoot. Nie je to, že urobíme zmenu a povieme “tu je nový bubeník, ktorý nahradzuje Chada, až pokým sa nevráti“. Chad je bubeník v Chickenfoot, pretože je tu tá chémia.

Zdroj: http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=153496

error20