EXKLUZÍVNE: Anthony Kiedis hovorí o novom Red Hot Chili Peppers albume

Po dvoch rokoch prestávky Red Hot Chili Peppers usilovne pracujú na ich 10. štúdiovom albume, podľa speváka Anthonyho Kiedisa je čas oživiť kapelu.

„Myslím, že počas písania tohto albumu som viac zmýšľajúci a svieži vďaka prestávke“ povedal Kiedis pre SPIN. „Myslím, že to je vďaka potrebnej prestávke a že som sa stal otcom“.

Kým Kiedis bol rodinne založený, bas gitarista Flea študoval hudobnú teóriu na USC a hral s Atoms for Peace, bubeník Chad Smith hral s all-star rockovou kapelou Chickenfoot, okrem iného, predovšetkým úžasne, gitarista John Frusciante opustil kapelu v roku 2008.

„Vždy sa mení chémia a pocit z hudby, keď je taká kreatívna sila ako odchod Johna Fruscianteho“ hovorí Kiedis. „On bol niekto jedinečný, ktorý formoval našu hudbu, ale teraz si myslím, že je to niečo nové, vzrušujúce, že máme neuveriteľnú hudobnú myseľ, ktorá pracuje s nami. Stále sme Red Hot Chili Peppers, ale musíme sa prispôsobiť a vítať nové možnosti. Konieckoncov, tak sme žili všetky tie roky“.

Josh Klinghoffer, ktorý predtým cestoval  s Red Hot Chili Peppers ako druhý gitarista, oficiálne sa stal gitaristom skupiny v minulom roku v nadväznosti priateľského odchodu Johna Fruscianteho.

Flea hudobne študoval, učil sa hrať na klavíri, pomohlo to zaplniť prázdnotu odchodu Fruscianteho, Peppers sa ozbrojili s „úplne novou dynamikou“ povedal Kiedis.

„Tento album je jedným z evolúcie“ dodáva. „Predtým niektoré naše jammy boli trochu bit hit-and-miss. Na tomto albume, je slušný počet piesní, ktoré boli skutočne premyslené a plánované na spôsob ako nikdy predtým. To znamená, že vďaka novým skúsenostiam Fleaho hudobnej teórie (hrania na klavíri), sme skúmali proces tvorenia piesní, čomu sme dávali prednosť“.

Na novom albume tiež budú niektoré afro-pop štýly, ktorými boli inšpirovaní Flea a Josh na výlete po kontinente.

Zatiaľ čo Kiedis nechce odhaliť detaily piesní, no súhlasil so SPIN, že nový album má láskyplný pracovný názov.

Zdroj: http://www.spin.com/articles/exclusive-anthony-kiedis-talks-new-rhcp-album

error20