Red Hot Chili Peppers sa pochválili pracovným názvom nového albumu

Red Hot Chili Peppers úspešne pokračujú v prípravách nového albumu, s ktorým boli ešte na jeseň minulého roku na pol ceste. Album dostalo dokonca už aj pracovný názov, ktorý znie: “Dr Johnny Skinz’s Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head”. Termín vydania albumu nie je zatiaľ známy, aj keď hudobníci majú byť čoskoro hotoví.

Ako uviedol spevák Anthony Kiedis v nedávnom rozhovore pre SPIN, k názvu albumu ho inšpiroval jeho dávny kamarát, ktorý bol známy svojími stavmi po požití omamných látok „Raz nám hovoril, že hral na vypredanom koncerte všetkým planétam a mesiacom. Jeho najväčší hit bola práve skladba, podľa ktorej sa nazýva naše album. Prišlo nám to tak vtipné, že sme mu povedali, že pokiaľ bude album v príprave, bude to jeho prezývka“ prezradil spevák k albumu, ktorého produkciu obstaráva Rick Rubin.

Ako sme Vás v nedávnom článku informovali, spevák Anthony Kiedis ešte uviedol, že nástupca albumu Stadium Arcadium ma nový, dynamický zvuk. Kapela sa zvukovo posunula – či už za to môže odchod gitaristu Johna Fruscianteho, alebo príchod nového gitaristu Josha Klinghoffera s novými nápadmi, no je tu aj fakt, že bas gitarista Flea je hudobne vzdelanejší – hranie na klavíri, ktoré samozrejme bude súčasťou nového albumu.

Zdroj: musicserver.cz

error20