Red Hot Chili Peppers sa pripravujú na svetové turné

Potom, čo v novembri kapela oznámila, že bude hlavnou hviezdou festivalu v Rock in Rio 2011 spolu s Metallicou a Snow Patrol, Red Hot Chili Peppers sa teraz blížia k dokončovaniu ich  juhoamerického turné, ktoré by mohlo byť súčasťou ich svetového turné v roku 2011 a 2012.

Blackie, otec speváka Anthonyho Kiedisa na svojej oficiálnej facebook stránke odhalil ďalšie miesta, ktoré Red Hot Chili Peppers navštívia počas turné. “Pre všetkých argentínskych fanúšikov, ktorí sa ma pýtajú, či kapela tam bude hrať…Anthony povedal, že vystúpia vo Venezuele, Kolumbií, Peru, Chile, Argentíne a Brazílií.”

Kalifornskí rockeri od septembra 2010 usilovné nahrávajú piesne pre ich nový album, ktoré je pokračovateľom ich posledného vydaného albumu Stadium Arcadium z roku 2006.

Album dostalo dokonca už aj pracovný názov, ktorý znie: “Dr Johnny Skinz’s Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head”. Ako uviedol spevák Anthony Kiedis v rozhovore pre SPIN, k názvu albumu ho inšpiroval jeho dávny kamarát, ktorý bol známy svojími stavmi po požití omamných látok “Raz nám hovoril, že hral na vypredanom koncerte všetkým planétam a mesiacom. Jeho najväčší hit bola práve skladba, podľa ktorej sa nazýva naše album. Prišlo nám to tak vtipné, že sme mu povedali, že pokiaľ bude album v príprave, bude to jeho prezývka” prezradil spevák k albumu.

Nové nápady v tvorbe prináša aj Josh Klinghoffer, ktorý nahradil gitaristu Johna Fruscianteho. Producentom zostáva Rick Rubin. Dátum vydania dlhoočakávaného albumu ešte nie je potvrdený.

Red Hot Chili Peppers tiež vydajú limitovanú edíciu 7″ Ramones – Havana Affair skladby – len 6 500 kópií nosičov bude k dispozícií. Predaj tohto singlu začne 16. apríla 2011.

Zdroj: http://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_tours/red_hot_chili_peppers_preparing_for_world_tour.html

error20