Chickenfoot predstavili nový singel BIG FOOT

Kapela Chickenfoot práve pred chvíľou predstavila na svojej oficiálnej stránke nový singel Big Foot z nového albumu Chickenfoot III, ktorý vyjde koncom septembra. Rovnako kapela spravila zmeny na svojej stránke. Singel si môžete vypočuť na oficiálnej stránke kapely: http://www.chickenfoot.us

“Som veľmi hrdý na nový album” hovorí spevák Sammy Hagar. “Album sme nazvali Chickenfoot III, pretože je to tak dobré, piesne sú tak vzácne, skočili sme do toho a museli sme urobiť druhý album. Skutočne si dôverujeme, Joe a ja sme priniesli len to najlepšie a šíri sa to do celej kapely.”

Chickenfoot III obsahuje 10 skladieb, kolosálny, gitarovo riffový “Alright, Alright”, “Last Temptation”, “Bigfoot”, a “Lighten Up”, dávkou popu “Different Devil”, bluesový song “Something Going Wrong”, bolestivú rockovú baladu “Come Closer”. “Come Closer” predstavuje dramatický zvrat v tom, že spevák Sammy Hagar napísal prvé slová a gitarista Joe Satriani vytvoril hudbu tak, aby vyhovovala textu. Na druhej strane Chickenfoot rieši úmrtia v skladbe “Up Next” a svetovú ekonomiku v “Three and a Half Letters”.

“Chickenfoot III” zoznam skladieb:

01. Last Temptation
02. Alright, Alright
03. Different Devil
04. Up Next
05. Lighten Up
06. Come Closer
07. Three and a Half Letters
08. Bigfoot
09. Dubai Blues
10. Something Going Wrong

Podľa speváka Sammyho Hagara bude “Chickenfoot III a prvý videoklip v 3D”

Pokiaľ ide dôvod, prečo to tak v kapele Chickenfoot funguje, Sammy Hagar sa vyjdaril: “Chémia je najväčšie kúzlo, aké môžete mať v kapele. Môžete mať štyroch najlepších hudobníkov sveta, ale ak nie je chémia, hudba nebude super. Mohli ste vidieť mnoho iných kapiel s názvom “superkapela”, že sa snažili byť spolu niekoľko rokov, nie vždy to funguje. Chickenfoot pracujú. Neviem prečo. Myslím, že všetci vyrástli. Nikto sa nestará, nikto nepotrebuje peniaze, nikto sa nesnaží byť slávny, nehľadáme slávu a bohatstvo. Chceme len hrať ten druh hudby, ktorý máme radi, na ktorom sme vyrastali a pokračujeme v tomto druhu hudby a väčšina ľudí to nerobí.”

Mnoho členov kapely Chickenfoot nedávno vyhlásilo, že nový album je oveľa ťažší ako jeho predchodca a basgitarista Mike poznamenal trochu o podrobnejšom zvuku: “Áno, je to ťažšie, sú tam časti, ktoré sú možno o trochu viac tmavšie. Myslím, že sme sa zlepšili ako kapela… Keď sme spolu jammovali, cítili sme sa pokojnejšie, myslím, že sme sa dostali oveľa hlbšie. Je tu oveľa viac vecí v nových piesňach.”

Bubeník Chad Smith sa nezúčastní turné s kapelou Chickenfoot, práve kvôli jeho záväzkom s hlavnou kapelou Red Hot Chili Peppers, ktorí vydávajú nový album “I’m With You” 30. augusta.

Zdroj zo staršej novinky

error20