Mediálne vonku: Režisérkou nového klipu Peppers je mladá rapperka

V predchádzajúcich dňoch sme Vás informovali o novinkách ohľadom videoklipu k piesni The Adventures of Raindance Maggie. Táto informácia bola dnes publikovaná na mediálne webové stránky.

Režisérkou videoklipu americkej skupiny Red Hot Chili Peppers k úvodnému singlu z ich pripravovaného albumu I’m with You bude mladá rapperka Kreayshawn. Kalifornčanka, ktorá v čase vzniku slávnej kapely ešte ani nežila, v uplynulých dňoch s členmi formácie nakrúcala video k skladbe The Adventures of Raindance Maggie.

Jej angažovanie do tohto projektu je prekvapením pre väčšinu fanúšikov Red Hot Chili Peppers, no nielen pre nich. Správe o tom, že práve ona bude mať očakávané dielo na starosti, nemohla uveriť ani ona sama.

„Môj manažér ma tým doslova šokoval. Oznámil mi, že vydavateľstvo Warner hľadá niekoho na režírovanie nového klipu Red Hot Chili Peppers a že ich kandidátkou som ja. V tom čase som bola z tejto informácie úplne mimo,“ uviedla Kreayshawn.

Rodáčka z Oaklanadu má za sebou prácu na videoklipoch pre rappera Lila B. Sama sa dostala do povedomia vlastným singlom Gucci Gucci. Kreayshawn sa po skontaktovaní sa so spevákom RHCP Anthonym Kiedisom upokojila, pretože zistila, že s ním zdieľa názor na to, ako by malo video vyzerať. Detaily videoklipu zatiaľ známe nie sú, je však potvrdené, že v klipe si zatancoval tanečník Michelle Priddy, ktorý na sociálnej sieti Twitter publikoval už jednu fotku z nakrúcania.

Red Hot Chili Peppers vydajú singel The Adventures of Raindance Maggie 18. júla. Termín premiéry videoklipu zatiaľ známy nie je. Album I’m with You sa na vybrané trhy dostane 26. augusta, v USA nahrávka vyjde 30. augusta. Očakávanú desiatu štúdiovú nahrávku kapela predstaví na svetovom turné, ktoré odštartuje 9. augusta v Hongkongu. Od 7. októbra do 17. decembra budú koncertovať v Európe.

Kapela z Los Angeles má na konte zatiaľ deväť štúdiových nahrávok. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop. Skupina predala na celom svete už viac ako 55 miliónov nahrávok a získala šesť cien Grammy. Red Hot Chili Peppers aktuálne pôsobia v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael „Flea“ Balzary (basgitara).

Zdroj

error20