Kiná po celom svete sledovali predstavenie nového albumu Chili Peppers

Kiná po celom svete včera večer o 21.00 sledovali predstavenie nového albumu Red Hot Chili Peppers I’m With You. Obľúbená kapela predstavila novinku vo vybraných kinách, kde bol v HD obrazovej kvalite a priestorvom zvuku pomocou satelitu prenášaný ich jediný koncert v Kolíne nad Rýnom, kde album prvýkrát zaznel v kompletnej podobe. V Českej republike túto možnosť využilo skoro 20 kín, 5 kín na Slovensku, v ktorých rovnako ako v 900 kinách štyroch kontinentov zazneli nové piesne Red Hot Chili Peppers.

Prenos začal čiernobielymi zábermi príjazdu kapely do miesta konania koncertu a rozhovoru s členmi kapely. Tesne pred začiatkom koncertu réžia ponúkla rozhovor s fanúšikmi, ukážku z nového videoklipu The Adventures Of Rain Dance Maggie a potom už začal samotné vystúpenie v kolínskom klube. Kapela predstavila nové piesne ako napr: Monarchy Of Roses, Brendan’s Death Song, Look Around, Did I Let You Know či Happiness Loves Company. Basgitarista Flea pútal pozornosť  zafarbenými vlasmi a typickým tancom. S istotou sa na javisku pohyboval nový gitarista Josh Klinghoffer, ktorý v rozhovore pred koncertom pôsobil nesmelo.

„Inšpiruje nás hudba zo všetkých období. Nechceli sme, aby tento album znel inak ako minulé albumy a inak ako naša kapela“ uviedol k novinke Chad Smith.

V jeden večer album v premiérovom živom vystúpení sledovali fanúšikovia v kinách Spojených štátov, Kanady, Európy i Južnej Ameriky, s malým posunol bol koncert prenášaný tiež do Austrálie, Južnej Afriky, alebo na Nový Zéland.

Zdroj: http://magazin.ceskenoviny.cz/zpravy/kino-aero-sledovalo-predstaveni-noveho-alba-red-hot-chili-peppers/681234

error20